câine rasa Alabai

Alabai, sau Ciobanescul Asiei Centrale, se referă lacea mai veche rasa de caini de lupta si garda, istoria rasei este mai veche de 2000 de ani. Inițial, acești câini au fost crescuți pentru a proteja oile de lupi de la lupi, precum și pentru a proteja o persoană de invitații nevinovați - oameni sau prădători.

Alabai Caracteristici

Pentru ciobanescul din Asia Centrală, următoarele caracteristici sunt caracteristice:

 • moderată agresivitate;
 • reacție preventivă;
 • instinctul teritorial instabil.

Apariția lui Alabai inspiră respect - acest lucrudestul de puternic, puternic, câine înalt (la greabanul de 60 cm), cu un cap masiv și o botă volumetrică scurtă. Culoarea poate fi diferită - alb, negru, gri, roșu, bronz. Urechile și coada se opresc cel mai adesea în primele zile ale vieții catelului.

Training Alabai

Câinele Alabai este destul de auto-voit, independent,calm, iubitor de libertate. Cu toate acestea, cu o educație adecvată, ea va asculta de liderul pachetului și va deveni un partener excelent pentru familia și copiii săi. De aceea, trebuie să acordați o atenție corespunzătoare antrenamentului, care pentru alabai începe, de obicei, la vârsta de 6 luni, iar după 9 luni catelul ar trebui să simtă deja în tine liderul, să poată purta botul și să știe următoarele comenzi:

 • interdicția "nu este permisă";
 • mișcare "următor";
 • „Locul“;
 • "Pentru mine";
 • "Stand".

Câinele ar trebui să fie calm față de ceea ce tuIei castron ei, schimbați mâncarea, etc. Obiectiv și consecvent obține titlul de lider al pachetului, liderul cu ajutorul comenzilor, intonațiilor, acțiunilor. Sunteți obligat să stabiliți comportamentul corect al câinelui în timp ce este încă un cățeluș.

Grijă pentru Alabama

Ciobanescul din Asia Centralăeu pe strada, dar, de asemenea, pot obișnui cu a trăi în casă. Nu se recomandă păstrarea unui câine de rasă Alabai într-un apartament, acesta nu va avea suficient spațiu liber și acest lucru îi poate afecta negativ caracterul.

De multe ori, mulți proprietari construiesc o pisică specialăpentru alabaya. Câinele se simte bine pe stradă, având o cutie de dormit și un baldachin de la căldură. Nu uitați de mersul pe jos: chiar și atunci când trăiți într-un pahar, Alabai trebuie să se încălzească, să se simtă stresat fizic.

Câinii din această rasă nu au nevoie de multă grijăLana este rezistentă la murdărie și arată bine chiar și după plimbări lungi prin pădure. Apariția puternică are loc în primăvară, dacă doriți, puteți pieptene câinele pe stradă, îndepărtându-l. Curățați urechile câinelui, mai ales dacă există semne de infecție, nu uitați să fixați ghearele dacă este necesar.

Maturitatea sexuală Alabai ajunge la 6-8 luni,Cu toate acestea, prima împerechere trebuie efectuată nu mai devreme de 18 luni sau a treia estrus, iar la câine nu mai devreme de 24 de luni. În ziua 9-14 a estrului, puteți începe să vă îmbogățiți pe Alabai. Distingeți între împerecherea manuală și cea liberă. Împerecherea liberă este posibilă dacă animalele nu manifestă o agresiune evidentă una față de cealaltă și au deja experiență în astfel de chestiuni. Atunci când împletește mâna, proprietarul îl ajută pe câine, îi mângâie, ținând stomacul unul câte unul. În caz de agresiune, poți pune pe bot.

Alabai este o rasă sănătoasă, bolile rar predominăl. Dar există o posibilitate de displazie a articulației șoldului și a cotului, luați în considerare cu atenție alimentele câinelui, ar trebui să fie pline de calciu, în special la pui.

Ce să hrănești alabai?

Inițial, determinați metoda de alimentare: fie alimente complet naturale, fie doar alimente uscate. Nu amestecați în ambele sensuri!

Hrănirea alabaya cu alimente naturale ar trebui să includă:

 • carne slabă (carne de vită, carne de vită);
 • parțial subproduse;
 • porridge de orez, fulgi de ovăz, hrișcă;
 • dezavantaje ale Alabai

 • legume.

Hrăniți câinele de două ori pe zi, în proporții proporționale cu greutatea câinelui, nu uitați de o cantitate suficientă de apă potabilă curată!

Dezavantajele Alabai provin din demnitatea sa -puterea și instinctul de protecție. Nu uita niciodată că înainte de a fi un câine care poate strangula un lup, și în absența lui - un alt câine. Foarte atent la educația lui Alabai, trebuie să analizați în mod clar situația și să ajustați comportamentul câinelui în el - să laude, să interzică sau să dea libertate. Ar trebui să practicați antrenamentul câinelui și să simțiți întotdeauna înțelegerea reciprocă cu păstorul tău. Numai atunci ea va deveni prietenul tău cel mai loial și protector neînfricat al familiei tale!