decât să hrănești țestoasele

Se pare că, dacă o broască țestoasă este hrănită incorect,ea începe să fie capricioasă, nu mănâncă bine sau deloc refuză mâncarea. Țestoasele din Asia Centrală sau de stepă nu fac excepție. Pentru ca animalul dvs. să se simtă în largul său, construiți în mod competent o dietă pentru copil.

Ce să hrănești țestoasele din Asia Centrală?

În primul rând, toate țestoasele iubesclegume alimentare. Printre plantele utile se numără varza, dovleac, pepene verde, pepene galben, salată verde, mere și păpădie. Nu vor renunța și fructe de pădure - zmeură, cireșe și căpșuni. Laptele cu pâinea albă înmuiată în el, de asemenea, va trebui să guste un animal coajă.

Ce altceva mai poți hrăni broasca testoasă? Calciul este necesar pentru construirea și menținerea unei forțe de acoperire a oaselor - o cochilie. Prin urmare, în meniu trebuie să existe brânză proaspătă. Manna și cerealele de hrișcă beneficiază de îmbogățirea listei de produse alimentare.

Nu credeți că țestoasele sunt vegetariene. Ei mănâncă absolut totul. Prin urmare, trebuie să fiți foarte atent atunci când decorați terariile. La urma urmei, aproape tot ceea ce ajunge acolo va fi "testat". Deci, nu-l lipsiți de hrană pentru proteine. Suficientă o lingură de carne tocată sau jumătăți de ou fiert dur. Dar, decât hrănind broasca testoasă cu o carne care este dăunătoare pentru ea, compensați lipsa de proteine, înlocuind produsul care afectează grav un vierme real care hrănește peștii de acvariu. Dar nu exagerați. Orice produs alimentar de origine animală poate duce la o tulburare digestivă. Și este mai bine să umpleți bucătăria de broască țestoasă cu fasole, bogată în proteine ​​vegetale.

Nu umpleți rația broaștelor cu roșii, castraveți și morcovi. Nu le place. Acest lucru este ușor de explicat, deoarece în sălbăticie aceste animale mănâncă fructe de pădure, plante de deșert sau o carie.

Ce să hrănești o țestoasă în timpul iernii?

De obicei, în timpul iernii, țestoasele intră în hibernare. Dar acasă în această perioadă rece este destul de cald. Prin urmare, țestoasele nu dorm, ci pur și simplu devin lent. Ce să hrăniți în această perioadă țestoasa de acasă?

Alimentele pot rămâne la fel. Dar nu fi surprins dacă prietenul tău mic nu poate depăși rata zilnică de vară. O rație zilnică aproximativă poate fi recalculată pentru perioada de iarnă și va arăta astfel:

  • morcovi - 30 de grame,
  • cartof fiert - 20 de grame,
  • varza - 30 de grame,
  • pâine albă - 20 de grame,
  • ulei de pește - 0,5 grame,
  • sfeclă - 20 de grame.

Doar nu uitați să îmbogățiți această listă cu ierburi vara, de exemplu, o păpădie, ale cărei frunze pot fi luate de pe o autostradă și un oraș aglomerat și poluat.

Este necesar să udă o broască țestoasă?

Ți-am spus ce să-ți hrănești casaterenuri de țestoase. Dar, la urma urmei, au nevoie de apă, deși rar beau: una câte una - două săptămâni, altele au destule și o "întâlnire" cu apă pe lună. Frecvența cu care ar trebui aranjate procedurile de apă depinde de ceea ce animalul mănâncă într-o anumită perioadă de timp.

decât să puteți alimenta o țestoasă

Dacă este varza, atunci celulele unui corp de broască țestoasăprimiți o cantitate suficientă de umiditate și "înotați" va avea mai puțin. Dar dacă cea mai mare parte a dietei zilnice este pâinea albă - cada ar trebui aranjată puțin mai des.</ P>

Deși, pentru a nu vă îngrădi creierul, organizațibroasca testoasa o data pe saptamana si jumatate. Se toarnă puțină apă în bazin decât un centimetru. Nasul animalului de companie ar trebui să fie deasupra nivelului apei, astfel încât locuitorul pământului planetei noastre să nu se sufoce. Plantați animalul în apă și lăsați-l să se bucure de o jumătate de oră. Crede-mă, de data aceasta e suficient ca bebelușul să aibă timp să se îmbete și să înoate.