Cum să plantezi ananasul acasă

Violete, smochine și Decembrists - patronii peFerestrele noastre. Dar dacă doriți exotice, încercați să plantați ceva neobișnuit acasă - de exemplu, ananas. Această plantă poate deveni o adevărată decorare a oricărui interior.

Mulți se îndoiesc dacă este posibil să planteze ananasulCondiții de acasă? Ananasul de plante este, de regulă, ușor, dar nu este pentru toată lumea să creeze condiții adecvate pentru acesta într-un apartament oraș. Hai să aflăm cum să plantezi în mod adecvat ananasul acasă și cum să ai grijă de ea după plantare, astfel încât să devină o plantă frumoasă și sănătoasă.

Cum să plantați în mod adecvat ananasul acasă?

Este foarte important să alegeți un material de plantare bunEste o creasta (verde de sus) dintr-un fruct de ananas coapte. Ar trebui să aibă frunze verzi puternice fără pete. Separați trunchiul din făt, întorcându-l ușor. După cum arată practica, pentru a planta un ananas, puteți să tăiați vârful cu un cuțit ascuțit, să separați pulpa de el și să lăsați să se usuce câteva zile.

Apoi așteptați să apară rădăcinile. Pentru a face acest lucru, trunchiul este pus în apă, înlocuind-o periodic. După 3-4 săptămâni, rădăcinile vor apărea de jos. Când lungimea lor ajunge la câțiva centimetri, puteți planta ananas în pământ.

Potul ar trebui să fie ales mic, în diametruAr trebui să fie egală cu vârful verde al ananasului. Solul în sine constă de obicei dintr-un amestec de nisip de râu, turbă și pământ obișnuit pentru plante de interior. Se amestecă în proporții egale și se pune substratul în vas. În partea de jos a rezervorului, se toarnă argila expandată sau pietriș, pentru a furniza plantei un drenaj bun. Puneți ananasul într-un loc bine luminat, dar asigurați-vă că îl umbriți pentru a preveni razele soarelui directe.

Cum să planteze ananasul

Faptul că planta este bine stabilită, veți înțelegepe pliante noi, care vor apărea în 7-8 săptămâni. Frunzele vechi vor deveni treptat maro și vor muri. Acestea ar trebui să fie aranjate cu atenție, oferind un loc de verdeață proaspătă.

Adaosul ananasului din cameră nu se desfășoară mai deso dată pe săptămână. Solul ar trebui să fie menținut umed, dar apa nu trebuie să stagneze în vas, ci să curgă prin orificiile de drenaj.

Transferul într-o oală mai spațioasă este necesarcultivate în aproximativ un an. O parte din sol ar trebui înlocuită cu un substrat proaspăt și mai nutritiv, adăugând un mic amestec pentru cactuși.