Cum se spală plastilina de haine

Toți copiii iubesc să sculpteze din plasticină, pentru că esteatât de interesant. Cu toate acestea, ca urmare a creativității copiilor, hainele pot suferi, deci este important să știți cum să spălați hainele în mod corespunzător și în timp.

Cum să eliminați lutul din îmbrăcăminte: sfaturi practice

Mai întâi trebuie să îndepărtați bucăți de plastilină din haine. Acest lucru va ajuta un frigider obișnuit sau, mai degrabă, congelatorul său - un lucru murdar pus acolo timp de o jumătate de oră, apoi curățați plastilina cu partea ascuțită a cuțitului.

După aceasta, îndepărtați petele grase dinplastilina pe haine. Pentru aceasta, un fier și șervețele sunt potrivite. Faceți următoarele: încălziți fierul, puneți șervețelele de hârtie pe pete și din spate și călcați îmbrăcămintea în zona de contaminare. Dacă totul funcționează, grăsimea va trece treptat de la țesătură la hârtie. Trebuie remarcat faptul că nu este necesar să se încălzească fierul, este mai bine să se stabilească un regim blând (50-60 ° C).

După toate cele de mai sus, un mareo parte din pete ar trebui să fie îndepărtate, cu toate acestea, pe îmbrăcăminte poate rămâne un traseu colorat de plastilina, care pot fi spălate sau spălate cu apă. Cum se spală lutul cu haine? Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați un dispozitiv de îndepărtare a petelor. Este necesar să se înmoaie urmele grase și să urmați instrucțiunile. De asemenea, în această problemă se poate ajuta săpunul de rufe, care trebuie mai întâi dizolvat în apă fierbinte. Amestecul rezultat se aplică pete și se lasă timp de 15 minute. După aceea, zona contaminată trebuie frecat, stropit cu sifon și lăsat timp de încă 15 minute. Îmbrăcămintea este apoi spălată la 60 ° C.

Toți copiii iubesc plastilina, formarea îi ajută să se dezvolte. Prin urmare, nu limitați creativitatea copiilor, deoarece cu consecințele sale, este aproape întotdeauna posibil să se facă față.