țările Schengen 2013

De la data semnării Acordului Schengensemnat, călătoriile au devenit mult mai convenabile. După cum se știe, țările din acest acord au eliminat controlul pașaportului în timpul trecerii frontierelor în zona Schengen. Înainte de a planifica o vacanță, merită să citiți lista țărilor Schengen și unele nuanțe.

Țările din spațiul Schengen

Până în prezent, în zona Schengen există douăzeci și cinci de țări. În primul rând, să examinăm lista țărilor Schengen:

 1. Austria
 2. Belgia
 3. Ungaria
 4. Germania
 5. Grecia
 6. Danemarca
 7. Islanda
 8. Spania (Andorra intră automat cu ea)
 9. Italia (cu ea intră automat în San Marino)
 10. Letonia
 11. Lituania
 12. Liechtenstein
 13. Luxemburg
 14. Malta
 15. Olanda (Olanda)
 16. Norvegia
 17. Polonia
 18. Portugalia
 19. Slovacia
 20. Slovenia
 21. Finlanda
 22. Franța (cu ea intră automat în Monaco)
 23. Republica Cehă
 24. Elveția
 25. Suedia
 26. Estonia

Țările Uniunii Schengen

Merită să înțelegem că există o diferență între țările care sunt membre ale zonei Schengen și țările care au semnat acordul.

De exemplu, nu au eliminat controlul pașapoartelorIrlanda cu Marea Britanie, dar a semnat acest acord. Și Bulgaria, România și Cipru se pregătesc să o anuleze. După cum știți, există mici dificultăți cu Ciprul de Nord, deoarece intrarea Ciprului în spațiul Schengen poate fi amânată pe o perioadă nedeterminată. Și Bulgaria și România continuă să dețină Germania și Olanda.

În 2013, Croația sa alăturat Uniunii Europene. În același timp, ea nu a intrat în zona Schengen. Merită să ne amintim că viza națională a Croației și viza Schengen sunt lucruri diferite. Dar puteți intra în țară pe viza Schengen până la data de 3 decembrie 2013. Intrarea în zona Schengen este de așteptat la sfârșitul anului 2015. Astfel, lista țărilor incluse în Schengen, începând cu 2010, nu sa schimbat.

Se pare că cetățenii din țări terțe primesc viză pentru una din țările Schengen în 2013 și pot vizita toate celelalte state semnatare pe baza acestei vize.

Țările Schengen pot vizita:

 • cetățenii oricărei țări Schengen;
 • Persoanele care au viză de orice țară Schengen;
 • cetățenii țărilor terțe, în cazul în care există un regim fără vize cu oricare dintre statele din acordul Schengen.

În alte cazuri, în Europa fărăViza Schengen se poate obține cu condiția existenței unui regim fără vize. Pentru cetățenii statelor care nu sunt membre ale listei Schengen există anumite restricții.

De exemplu, trebuie solicitată o vizănumai țara care va fi locul principal de reședință. Și sunteți obligat să introduceți țările din lista Schengen prin țara care v-a eliberat o viză. Trebuie să fii pregătit pentru unele dificultăți dacă trebuie să ajungi acolo prin tranzit. Inspecția vamală va trebui să explice în detaliu și clar funcționarilor vamali scopul călătoriei.

Este foarte important, înainte de călătorie, să vedem din nou care țări Schengen au nevoie. Faptul este că toate încălcările intră într-o singură bază de calculatoare. Dacă există pașaport în caz de încălcare

țărilor din spațiul Schengen

controlul într-una dintre țările Schengen, data viitoare când vi se poate interzice introducerea oricărei alte liste din această listă sau pur și simplu nu emite o viză.</ P>

Înregistrarea vizelor în țările Schengen 2013

Pentru a obține o viză, trebuie să contactațiambasada țării care va fi locul principal de ședere. Procesul de obținere și documentele necesare pentru cetățenii din diferite țări este puțin diferit, dar există cerințe de bază.

Trebuie să completați formularul Schengen, să furnizați toate documentele care specifică scopul vizitei și să vă confirmați identitatea, situația financiară.