cele mai sărace țări din lume

"Sărăcia nu este un viciu". Această expresie este familiară tuturor, dar ce cred locuitorii din aceste țări care se află pe lista celor mai sărace țări din lume? Cum trăiesc în astfel de condiții? Și ce înseamnă "țara săracă"? Să încercăm să ne dăm seama împreună.

Top 10 țări sărace

Din PIB Este fundamental și fundamentalun indicator indicator macroeconomic, care determină faptul că țara este cea mai bogată sau cea mai săracă. Semnificația acestuia depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul de creștere a populației în stat. Este destul de logic ca statul să aibă cumva să conțină "noi" oameni care se nasc cu mare viteză. Din păcate, țările cele mai sărace din Africa și Asia nu pot rezolva radical această problemă, astfel încât situația populației se deteriorează de la an la an.

În cadrul Națiunilor Unite, pentru a evalua nivelul de dezvoltare economicăutilizați denumirea oficială "țările cel mai puțin dezvoltate". Această listă "neagră" include state în care PIB-ul pe cap de locuitor nu atinge valoarea de 750 de dolari. În prezent, există 48 de astfel de țări. Nu este un secret că cei mai săraci sunt țările din Africa. Ele se află pe lista ONU 33.

Cele 10 cele mai sărace țări din lume includ:

  • Togo;
  • Malawi;
  • Sierra Leone;
  • Niger;
  • Republica Centrafricană;
  • Eritreea;
  • Burundi;
  • Zimbabwe;
  • Liberia;
  • Republica Democratică Congo, care este liderul.

Cu toate astea Togo Este un important producător de fosfor, lider în exportul de bumbac, cacao și cafea. Și rezidentul mediu al țării trebuie să supraviețuiască la 1,25 dolari pe zi! În Malawi Situația critică este legată de datoriile față de FMI. Fără îndoială legate de îndeplinirea sarcinilor lor, guvernul a adus țara la izolare de asistența organizațiilor financiare internaționale.

Sierra Leone Acesta este un exemplu viu al incapacității de a folosiresursele naturale. Pe teritoriul țării, diamantele minate, titanul, bauxitul și leuzienii Sierra obișnuiți nu își pot permite să mănânce mai mult de două ori pe zi! O situație similară sa dezvoltat în CAR, care are rezerve enorme de resurse. Venitul mediu al unui rezident local este de numai un dolar. Burundi și Liberia - țări care au devenit ostateci unor conflicte militare permanente și rezidenți Zimbabwe mor de SIDA, care nu a supraviețuit până la vârsta de patruzeci de ani. Și în Congo situația este extrem de dificilă, deoarece bolile populației locale sunt însoțite de acțiuni militare neîntrerupte.

cele mai sărace țări din lume 1

cele mai sărace țări din lume 2

cele mai sărace țări din lume 3

cele mai sărace țări din lume 4

țările cele mai sărace din lume 5

țările cele mai sărace din lume 6

cele mai sărace țări din lume 7

cele mai sărace țări din lume 8

cele mai sărace țări din lume 9

Europa săracă

Se pare că poate exista o țară săracă,care se află în Europa, care este considerată cea mai dezvoltată regiune a lumii? Dar există probleme de acest fel aici. Desigur, nu o singură putere europeană în ceea ce privește nivelul de dezvoltare și PIB-ul nu este inferior țărilor din Africa, dar celor mai sărace țări din Europa - un fenomen foarte real. Potrivit Eurostat, cele mai sărace țări din Europa sunt Bulgaria, România și Croația. În ultimii trei până la patru ani, bunăstarea economică a Bulgariei sa îmbunătățit într-o oarecare măsură, dar nivelul PIB rămâne scăzut (nu mai mult de 47% din media europeană).

cele mai sărace țări din lume 10

cele mai sărace țări din lume 11

țările cele mai sărace din lume 12

Dacă luăm în considerare țările care sunt situateîn Europa, dar nu sunt membre ale UE, cea mai săracă este considerată a fi Moldova. În Asia Centrală, cel mai scăzut nivel al PIB-ului a fost înregistrat în Tadjikistan, Kârgâzstan și Uzbekistan.

Este demn de remarcat faptul că situația anuală în ratingțările sărace ale lumii suferă modificări. Unele puteri dau drumul altora, scufundând sau urcând unul sau doi pași, dar imaginea de ansamblu, în majoritatea cazurilor, rămâne neschimbată. Lupta împotriva sărăciei populației este principala sarcină a comunității mondiale.