Plafonul în baie

Instalarea tavanului în baie necesită specialabordare. Nu uitați de specificul acestei camere. Prin urmare, atunci când creați un design tavan pentru o baie, fiți ghidați de materiale rezistente la umiditate și durabile. Acestea sunt tavane întinse și suspendate, panouri din plastic, sisteme de rafturi și multe altele.

plafon suspendat în baie

Stretch tavan - opțiunea perfectă pentru tavanSistem pentru o baie care va dura mai mult de cincisprezece ani. Plafoanele întinse au multe plusuri. Prima este rezistența la umiditate. Imaginați-vă că sunteți inundați de vecini - aceste plafoane vor rezista până la o sută de kilograme de apă pe metru pătrat. Specialistul vă va face rapid să evacuați lichidul acumulat. Al doilea avantaj este inofensivitatea lor. Ei nu emit toxine. Scara de culori a plafoanelor întinse este enormă. În plus, puteți să comandați decorul pe propriile schițe.

Tavan suspendat în baie

Tavanele suspendate sunt, de asemenea, potrivite pentru instalarea în baie. Dar când cumpărați, trebuie să clarificați de la un consultant din magazin cât de mult materialul nu este "frică" de apă. Aceste plafoane sunt de mai multe tipuri:

  • Oțel sau aluminiu;
  • Din plexiglas;
  • SLR;
  • din plastic;
  • Din tablă de gips.

Tavan fals în baie1

Tavan fals în baie2

tavan fals în baie3

Principalul dezavantaj al acestor plafoane este nevoia de montare a structurii la cincisprezece centimetri. De ce înălțimea pereților scade ușor, ceea ce este neprofitabil în încăperile cu un plafon mic.

Tavane din aluminiu pentru baie

Plafoanele din aluminiu tip rack sunt produse în diferitetexturi, culori și forme. Durabilitatea, rezistența la umiditate și ecologia sunt principalele avantaje ale acestui design. Acestea sunt ușoare și nu împovărează sistemul de transport. Și arată foarte bine în orice baie.

Tavane din aluminiu pentru baie1

Tavane din aluminiu pentru baie2

tavane de aluminiu pentru baie3

Plafonul în baie din ghips

Pentru astăzi există un sortiment maregips-carton rezistent la umiditate, care este ușor de folosit pentru băi. Dar, dacă ați fost inundați, plafonul va fi complet distrus și va trebui să fie complet remodelat. Prin urmare, experții încă nu recomandă instalarea în locuri umede.

plafon în baie din gips carton 1

plafon în baie din gips carton 2

plafonul în baie din gips carton 3

Panouri pe tavanul din baie

Finisarea tavanului în baie este posibilă șidiferite panouri. De exemplu, plasticul este convenabil prin faptul că nu reduce prea mult înălțimea tavanului. Acestea sunt ecologice și ieftine, deci dacă repararea are un buget redus și doriți să o faceți mai mult - acestea vor fi o soluție ideală.

Plafoanele din oglindă în baie

Vom vorbi separat despre plafoanele oglinzii. Designul tavanului în baie, sub forma unei suprafețe reflectorizante, poate fi o soluție excelentă pentru băile mici. Extinde vizual spațiul. În plus, un astfel de plafon, la fel ca toate plafoanele suspendate sau întinse, va ascunde toate deficiențele suprafeței de bază a plafonului. Montarea plafonului oglinzii este foarte simplă.

Să aibă grijă de o astfel de suprafață a plafonuluinu este dificil. În ceea ce privește ochelarii și alte oglinzi, veți avea nevoie de mijloace special concepute pentru spălarea unor astfel de suprafețe sau le puteți freca mai des cu o cârpă moale.

Placile de oglinda sunt de diferite forme, cu fațetă șicu o imagine. Acestea pot fi combinate cu alte plafoane, pentru a crea sisteme cu mai multe niveluri. Tavanul cu oglinda cu fațete luminează nu numai întreaga cameră, ci și secțiuni individuale ale băii.

Plafoanele din oglindă tip rack sunt fabricate din aluminiu. Ele pot fi atat oglinda cat si aurul. De asemenea, fac panouri oglindă, dimensiunea ideală pentru o baie este de 30x30 centimetri.

O placă de polistiren oglindă este montată pe plafonul de gips-carton deja instalat. Acestea vă permit să obțineți rezultatul dorit fără a reduce în continuare înălțimea tavanului.

plafoanele oglinzite în baie1

plafoanele oglinzite în baie2

plafoanele oglinzite în baie3