Granulomul eozinofilic la pisici

Aceasta este o serie de leziuni care provoacă inflamarea pielii și a membranelor mucoase. Există trei tipuri cele mai frecvente de deteriorare a granulomului eozinofilic la pisici:

  1. Placă eozinofilă - poate apărea pe orice parte a corpului, darmai des pe șolduri și abdomen. Ele pot fi de la 1-2 la mai multe leziuni. Ele au un contur clar conturat, o formă ovală sau rotundă, ușor convexă, roșie. Dimensiunea în diametru poate fi de la 0,5 sm până la 10 se vedea De obicei provoca mare anxietate la o pisică ca fiind însoțite de o mancarime.
  2. Granulomul eozinofilic - constă din leziuni nodulare. Acest tip de granulom la o pisică afectează de obicei buzele, partea din spate a coapsei, botul, zonele mucoase ale pielii.
  3. Ulcerul eozinofil la pisici - leziuni limitate, plate, nu există lână pe ele. Acesta apare adesea pe buza superioară la pisici. Dar ele pot fi de ambele părți în cavitatea bucală.

Cum se trateaza granuloamele la pisici?

În majoritatea cazurilor, tratamentul granuloamelor eozinofile la pisici este posibil la domiciliu. Spitalizarea este necesară în caz de leziuni cutanate extinse și cu anxietate pisică severă.

Uneori cauza poate fi o alergie alimentară, înÎn acest caz, încercați să schimbați temporar dieta. Este necesară o creștere a consumului de proteine ​​- prin introducerea mielului, a iepurelui, a turcului etc. Aproximativ două luni pentru a observa pisica, monitorizați dacă focarele scad și dacă apar altele noi.

Dar, de cele mai multe ori, tratamentul este redus la administrarea de medicamente hormonale, care blochează încet, dar permanent, procesul inflamator și umflarea.

Puteți utiliza injecții intramusculare,care conțin o cantitate mică de alergen în asociere cu anestezicele locale, efectul lor pe termen lung decât al hormonilor care afectează negativ imunitatea.

Dacă pisica dvs. are un granulom eozinofilic, contactați un medic veterinar competent și va alege tratamentul optim.