Câine ciobănesc din Asia Centrală - caracteristicile rasei

Ciobanescul din Asia Centrală sau Alabai, așa cum mulți i-au numit - este un câine neînfricat și calm, cu un instinct puternic de pază.

Caracterul câinelui ciobănesc din Asia Centrală

Puteți da o astfel de descriere a raseiCiobanesc din Asia Centrală: Câine puternic, independent, inteligent, dedicat proprietarului său. În ciuda faptului că Alabayev este considerat câini de luptă, ei sunt destul de calm și echilibrați. Ciobanescul din Asia Centrală are un caracter mai puțin feroce și agresiv, spre deosebire de ruda apropiată - Ciobanul Caucazian. Alabai este rasa dominantă de câini, se pot referi în mod moale și neutru la alte animale din casă, dar adesea prezintă agresiune câinilor străini. Datorită instinctelor lor de supraveghere, care sunt foarte pronunțate în ele, câinii sunt suspiciosi și neîncrezători față de cei din afară. În familie, Ciobanescul din Asia Centrală are un caracter moale și tulburător, se îmbogățește cu membrii familiei, este afectuos față de copii și întotdeauna acționează ca apărător. Ciobanii din Asia Centrală sunt destul de jucăuși și activi, ceea ce afectează, de asemenea, pozitiv comunicarea cu copiii.

Un mare plus al caracterului ciobanescului din Asia Centrală este că sunt foarte inteligenți și sensibili, diferă în ceea ce privește curățenia și nu strică mobilierul.

Rasă standard

Ciobanescul din Asia Centrală are o mare, masivăcorp cu muschi bine dezvoltate. Masculii mai mari decât femelele, creșterea lor în umăr poate fi mai mare de 70 cm la femele aceeași - 65 cm din Asia standard de ciobanesc rasa centrală admisă toate culorile de lână :. De la alb pur la tigru, reperat în diverse combinații, altele decât culorile maro și albastru. Blana poate avea atât pe termen scurt (până la 3-5 cm) și lung (până la 7-9 cm).

Tipuri de păstori din Asia Centrală

Se crede că câinele ciobănesc din Asia Centrală aparține grupului de câini ciobănești de câini în formă de câine și are același strămoș - câine tibetan, prin urmare poate include câini de genul:

  • Câine ciobănesc pamirian;
  • Ciobanul Pamirian;
  • Păstorul turkmen;
  • Câine ciobănesc din Asia Centrală - caracteristica rasei1

  • Câine ciobănesc tadjik și alții.

Caracteristicile câinelui ciobanesc din Asia Centrală

O caracteristică a Ciobănescului din Asia Centrală este a luimărimea și personalitatea, poate fi inconfortabil să-l păstrați într-un apartament oraș. Câinele se simte mai bine pe stradă, dar nu suferă de căldură, așa că Alabai ar trebui să aibă acces la locuri umbrite.

Cu un câine este necesar să fie angajat de la o vârstă fragedă, șiva fi mai bine dacă un cinolog profesionist face acest lucru. De asemenea, trebuie să mergeți mai des cu câinele, să-i oferiți ocazia de a vă mișca și de a accelera, dar nu uitați de siguranța oamenilor din jur și a animalelor.