Câine ciobănesc din Asia Centrală acasă

Experții susțin că conținutulCiobanescul din Asia Centrală are nevoie de responsabilitate și de anumite cunoștințe. Reprezentanții rasei sunt greu de educat și agresiv față de străini. Acest lucru se datorează faptului că rasa a fost creată pentru munca grea în aer și protecția efectivelor de ovine. Un mediu potrivit pentru Alabai va fi casele, casele private, facilitățile industriale și militare.

Acasă, câinele ciobănesc din Asia Centralăar trebui să meargă în mod constant timp de 2 3 ore și să ofere o pregătire intensivă. În caz contrar, câinele poate începe să nu-i asculte pe stăpân, să mârâie la oaspeți și gospodării, să grăbească animalele.

Câine ciobănesc din Asia Centrală - îngrijire și educație

Alabai se referă la Molsoide și elinestimabilitate, independență, încredere în forțe. Caracterul și calitățile Ciobăneștilor din Asia Centrală vizează asigurarea protecției animalelor, a drepturilor de proprietate mobilă și imobiliară. Acest lucru este exprimat printr-o mare teritorialitate, adică un adult "Asia Centrală" înseamnă sub teritoriul protejat nu numai locul de reședință, ci și spațiile în care este situat timp de 2-3 ore, mașina proprietarului, obiectele sale personale etc. În afara teritoriului personal câinele este indiferent față de străini.

Educația alabai trebuie să înceapă odată cu începutulvârstă. Principalele comenzi: "minciună", "fu", "loc" și "imposibil" câinele percepe la vârsta de 2 luni. Echipa "următoarea" poate fi predată la 3 luni. Stomacul aloid poate fi început să fie predat de la 4 luni. Dacă nu există nici o modalitate de a trata animalul, este mai bine să-l instruiți pe cynologist. Dacă câinele nu este bine instruit, acesta poate deveni o amenințare pentru societatea dvs. și chiar pentru familia ta.

Un rol important îl joacă dieta păstorului din Asia Centrală. În ziua câinelui adult este mai bine să gătești supă pe bază de carne (carne de vită sau de vițel) și cereale. Includeți în dietă nu pește și legume grase.

Fiți atenți la faptul că vitamina și mineraleaditivi. Din cauza lipsei din grupul dieta de vitamine A, E, C, a unui număr de oligoelemente (calciu, fosfor, sodiu, iod) ciobanesc asiatic supus boli, cum ar fi umflarea extremităților, infestărilor helmintice, obezitate și aritmie.