Astăzi, puțini oameni pot fi surprinși de o varietate de fructe exotice, care se găsesc aici și acolo pe rafturile magazinelor.

Nu numai natura a fost recompensată de omposibilitatea de a admira astfel de creații. Astfel, toată lumea poate gusta orice fruct și poate încerca cu orice gust incomparabil. Dar nu numai în afaceri de gust! Dacă cel puțin o dată ați văzut toate aceste fructe într-un singur loc, ați înțelege că acesta este un adevărat paradis colorat. Este chiar mai abruptă decât culorile curcubeului! Nu mă crede! Apoi uite și amintiți-vă!

1. Fructele Dragonului

pitahaia

Un fruct neobișnuit este considerat fruct al unui cactus, și chiarîn forma și în cochilia exterioară seamănă cu o plantă rădăcină spinoasă. Cultivarea dragonului în Mexic, precum și în America Centrală și de Sud. În multe țări este cunoscută și ca Pitaya, o perlă de dragon sau o pere de căpșuni. Acest fruct are un gust dulce plăcut, care amintește de un amestec de căpșuni și pere. Pitaya este folosit fie ca o farfurie independenta, fie ca o excelenta completare la vodca sau la tot felul de deserturi. Dar, amintiți-vă că, înainte de a încerca fructul dragonului, va trebui să scăpați de o cantitate imensă de semințe negre în pulpa de Pitaya.

2. Kivanoe

face semn

Exploatarea fructelor exotice pe teritoriuAfrica, California, Chile, Australia și Noua Zeelandă. Lumea are mai multe nume: un castravete din carne africană, un castravete anti-castravete, un pepene galben, o angurie. În forma sa seamănă cu un hibrid de pepene și castraveți. Gustul de kiwano este destul de neobișnuit și arată ca un amestec de banane, lamaie și castravete. Un amestec interesant, nu-i așa? Cel mai adesea este folosit ca element decorativ, deși fructele, desigur, sunt comestibile și au o cantitate bogată de vitamine utile. Nu se recomandă păstrarea în frigider!

3. Rambutan

rambutan

Rambutan crește în Indonezia. El atrage cei mai mulți oameni tocmai cu coaja lor unică, păroasă și cu culoarea pielii roșii. Nu vă speriați, deoarece fructul este foarte ușor de curățat. Pentru a gusta, rambutanul reamintește un alt fruct exotic - Lychee, dulce ca gust. Acest fruct poate fi consumat aproape dintr-o ramură, iar dacă învățați câteva rețete pentru mâncăruri cu rambutan, atunci puteți surprinde chiar gourmetul sofisticat.

4. Jackfruit

jackfruit

Jackfruit este cunoscut în întreaga lume ca un indianArborele de pâine și mândria națională din Bangladesh. Dintre toate fructele care există pe planetă, fructul jack este considerat cel mai mare. Mirosul fructelor tăiate seamănă cu un amestec de banane și ananas. Gustul este aproape la fel. Jackfruit pot fi consumate crude. În unele țări ale pulpei face o marmeladă delicioasă. Fructele fructe fructe sunt folosite ca legume, care pot fi fierte, fierte, prajite.

5. Liche

lichee

Patria mamei acestui fruct uimitor este acceptatăconsidera China. În prezent, lychee este cultivat pe întreg teritoriul Asia de Sud-Est. În forma sa, litchi seamănă cu piulițele mici, într-o coajă roșie densă, cu un os maron interior. Pentru a gusta fructele seamănă cu cel al strugurilor albi. Puteți să-l utilizați în formă brută sau pentru o varietate de deserturi. În orice caz, veți aprecia gustul acestui fruct minunat.

6. Carambola

carambola

Patria acestui fruct este, de obicei, luată în considerareAsia de Sud-Est, unde carambola crește peste tot. Carambola este un "fruct de stele", care și-a luat numele datorită stelei corecte cu cinci colțuri. Pentru a gusta se întâmplă, atât acru și dulce. Soiurile de carambola sunt cele mai des folosite în salate, în timp ce soiul dulce se aseamănă cu un amestec de struguri, lămâie și mango. Carambola este o sursă excelentă de vitamine și minerale și are și un conținut scăzut de calorii.

7. Mangosteen

Mangosteen

Mangosteenul este considerat un fruct exotic șicrește în Indonezia și Malaezia, precum și în unele părți din Asia de Sud-Est și de Sud. Acest fruct seamănă cu bile mari purpurii, cu o piele densă și densă. Dar cel mai interesant lucru despre mangosteen este împărțirea cărnii, care seamănă cu o portocală pe gust. Există o legendă că acest fruct era o preferință preferată a reginei Victoria, așa că în spatele scenei printre fructele se numește "rege".

8. Kumquat

kumquat

Mai recent, mulți oameni nici măcar nususpectat de ceea ce este "kumquat". Astăzi se găsește în aproape fiecare magazin și nici măcar nu este surprins. Acest fruct crește în sudul Chinei, în SUA, Europa de Sud, Japonia, Asia de Sud-Est și Orientul Mijlociu. În exterior, kumquat este similar cu fructele mici de portocaliu de formă de elipsă. Practic ca bilele pentru rugby, doar într-o formă foarte redusă. Gustul acestui fruct este specific: notele dulci suculente rezonează cu un gust acru acru. Puteți mânca kumquat atât brut cât și pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare.

9. Fructe de pasiune

Passion fruit

Locul nașterii fructului pasiunii este Brazilia, dar, de asemeneacreste activ in Australia, Noua Zeelanda, America de Sud, Africa de Sud, Hawaii si Filipine. Acest fruct are multe nume interesante: fructul pasiunii, pasiflora comestibilă, floarea pasiunii și grenadilla. Înfățișarea, fructul pasiunii este ca un prun purpuriu obișnuit, cu o piele groasă. Gustul fructelor pasiunii coapte este dulce și suculent. Desigur, fructele pot fi consumate crude, dar cel mai adesea se utilizează ca suc sau aditiv.

10. Lemoncello sau lămâie-verdera

lămâie

Poate că mulți nu au auzit că există așa cevafructe. Dar știu cu siguranță că există un binecunoscut lichior de același nume, pentru care Italia este renumită. Patria acestui fruct este Republica Dominicană, dar mulțumită Italiei limoncello a învățat în întreaga lume. Nu spune că gustul fructului este aproape același cu cel al unei lămâi coapte, dar mirosul! Aroma de lamaie-verder este atât de minunată încât nici un fel de lămâi nu se poate compara cu ea. Pe plan extern, limoncelul arata ca iarba verde de lamaie verde, cu o coaja dense. Poți să mănânci în întregime sau să gătești feluri de mâncare.