Cum se păstrează ananasul

Ananasul este un bum mare cu un verde luminos jucauscu un trunchi. Odată cu apariția casei acestui fruct exotic, există odată un sentiment de sărbătoare și magie. Sub coaja de coaja neimpresionantă, există o carne galbenă, suculentă și parfumată, cu note originale de aciditate. Dar gustul real este doar un fruct matur, care este destul de ușor să se identifice apăsând ușor pe piele cu degetul. Într-un ananas coapte, suculent și dulce, este ușor răsucite, se ridică ușor și, literalmente, "în fața ochilor noștri" este restabilită.

Cu toate acestea, foarte des oamenii trebuie să cumpereFructe verzui pentru utilizare ulterioară, astfel încât, odată cu apariția sărbătorii, este posibilă numai o tăiere frumoasă și o așezare pe masă. Toate, bineînțeles, știu că fructul de ananas delicios și delicios este un depozit real de vitamine și oligoelemente. Dar multe gospodine au de multe ori o întrebare importantă, cum să depozitezi ananasul acasă? Nu vă faceți griji, acum vă vom spune în detaliu despre toate subtilitățile și nuanțele existente.

Cum se păstrează ananasul acasă?

Inventar:

  • Ananas - 1 bucată;
  • Cuțit ascuțit;
  • hârtie;
  • Pungă din plastic.

instrucție

Să ne dăm seama cum să păstrăm ananasul proaspăt. Deci, dacă ați cumpărat un ananas verde imatur, păstrați-l cel mai bine la temperatura camerei, astfel încât în ​​cele din urmă devine mai delicios și aromat. Dar îl păstrăm timp de maxim 3 zile, astfel încât pe ea nu apar pete întunecate și nu se deteriorează. În plus, nu uitați că aerul din bucătărie nu ar trebui să fie prea umed. Umiditatea relativă în cameră nu trebuie să depășească aproximativ 90%. În caz contrar, dacă acest regim de depozitare este încălcat, ananasul va începe să se deterioreze, uimit de boli fungice și să se usuce treptat, să se usuce și să se estompeze.

Dacă ați cumpărat un ananas copt în avans, atunci un astfel deFructele sunt cel mai bine depozitate în frigider, într-un compartiment special pentru fructe. Conform regulilor, el nu ar trebui să stea acolo mai mult de 12 zile la o temperatură de 8-10 grade. În caz contrar, ananasul își va pierde prezentarea și gustul. Și, mai întâi puneți fructele în hârtie sau o pungă de plastic cu găuri și, periodic, de 1-2 ori pe zi o transformăm dintr-o parte în alta. Apropo, dacă temperatura din frigider este mai mică de 7 grade, ananasul va îngheța rapid, va deveni apos și va fi complet inadecvat pentru alimente.

Amintiți-vă că ananasul poate fi păstrat chiar și acasăaproximativ 3 luni, dar numai sub formă înghețată. Pentru a face acest lucru, curățăm fructele cu un cuțit ascuțit de pe crustă, tăiem carnea în bucăți mici, le adăugăm la o pungă de plastic, le legăm, eliberăm tot aerul și le punem în congelator.

În plus față de metodele de depozitare descrise mai sus, este posibil să se pregătească un gem uimitor de la ananas, păstrând fructele sub formă de conservare. Hai să aflăm cum să faci asta cu tine.

Gem de ananas

ingrediente:

  • ananas (celuloză) - 1 kg;
  • cum să păstreze ananas proaspăt

  • zahăr granulat -1 kg;
  • apă fiartă - 800 ml.

preparare

Deci, mai întâi pregătiți un sirop dulce: într-o cratiță se toarnă apă, se aduce la fierbere, se toarnă zahărul și se amestecă. După aceasta, amestecul este răcit, punem felii de ananas în el și lăsăm să infuzăm timp de aproximativ 12 ore. Apoi, siropul este turnat într-un alt recipient, fiert, turnat în bucăți de ananas și gătit totul până se pregătește o oră. Gemul gata se toarnă în borcane și se înfășoară cu capace. Păstrăm conservarea într-un loc întunecos și rece.

Ei bine, asta-i tot, ține minte că acest exoticfructul este foarte moody și necesită o atitudine atentă. Sperăm că sfatul nostru cu privire la cum și unde să depozitezi ananasul te va ajuta foarte mult! De asemenea, vă recomandăm să consultați articolul despre cum să coajați un ananas pentru a fi în toate armele de vacanță.