Cum sa faci stafide

Uscate la domiciliu, stafidele sunt lipsite de conservanți, cu care fructele uscate au o aromă abundentă în producție. Despre toate detaliile despre modul de a face stafide, vom spune în următorul material.

Cum se fac stafidele din struguri la domiciliu?

Dacă găsești o zi fierbinte, atunci cea mai simplăuscarea va duce la uscarea la soare. Aceasta va ajuta la accelerarea procesului de fructe coloritului scurt în suc, dar vom sări peste acest pas și să acorde o atenție mai blând mod de recoltare.

Pentru stafide, alegeți proaspete și fructe întregi care suntar trebui să fie clătit mai întâi. Ulterior, strugurii se taie din ramura principală cu foarfece, lăsând cozile pe fructe de padure. Răspândiți strugurii pe o grătar fin, o tifon întins sau o rețea de bambus. O astfel de suprafață pentru uscare va ajuta aerul fierbinte să circule uniform între fructe de padure.

Lăsați strugurii la soare timp de 2-3 zile, nuuitând să amestece boabele cel puțin o dată pe zi. În timpul uscării, strugurii trebuie să fie acoperite cu tifon, astfel încât insectele să nu stea pe el. După ce a trecut timpul, încercați stafidele și, dacă a atins gradul dorit de uscare, puneți-l într-un recipient etanș și păstrați-l într-un loc închis la temperatura camerei.

Cum să facem stafidele într-un uscător?

În afara sezonului însorit, se pot recolta stafideîn uscător. Pentru a accelera procesul de uscare va ajuta la albirea preliminara a fructelor de padure in apa clocotita. După jumătate de minut, boabele sunt îndepărtate și uscate, după care uscătoarele sunt distribuite pe grătar și lăsate în dispozitiv pentru o zi întreagă. După un timp, verificați starea de pregătire a stafidei și creșteți timpul de uscare, dacă este necesar.

Cum să faci stafide de casă din kishmish?

Îndepărtați sultana în soluția de sifon fierbinte (ceaio lingură de sodă pe litru de apă) pentru câteva secunde. După aceea, boabele se usucă și se întind pe o foaie de copt. Plasați strugurii într-un cuptor preîncălzit timp de 50 de grade pe zi, deschizând ușa dulapului pentru circulația aerului. Uscarea se face cel mai bine în perioade de 8-12 ore.

Cum se face stafide din chokeberry negru?

ingrediente:

  • chokeberry - 1,4 kg;
  • zahăr 940 g;
  • apă - 480 ml;
  • acid citric -. 1 linguriță.

preparare

Gatiti un sirop simplu si inmoaieti fructele in el timp de 10 secunde. Zahărul se usucă și se așează pe uscătorul de grătar. Uscați cireșul negru într-un uscător special timp de 24 de ore.