struguri stafide la domiciliu

Stafide din struguri, gătită în casăcondițiile se dovedesc delicioase, dulci și pot fi stocate mult timp. Utilizați boabe uscate pentru prepararea mâncărurilor nealterate, precum și pentru coacere și deserturi.

Cum se usucă strugurii la stafide?

Una dintre cele mai simple și mai comuneeste o metodă de uscare a strugurilor, în care boabele sunt așezate la soare. Strugurii necurățați sunt sortați înainte și eliminați boabele putred sau deteriorate. Apoi, boabele sunt așezate pe hârtie sau într-o grătare, așezate la soare și lăsate să se usuce complet, transformând strugurii o dată la trei zile.

Această metodă este potrivită atât pentru prepararea stafidei din struguri albi, cât și pentru stafidele din fructe de pădure întunecate.

În medie, uscarea în soare durează aproximativ o lună,dar puteți accelera procesul prin scăderea boabelor în soda fierbinte înainte de uscare. Strugurii subțiri trebuie păstrați într-o soluție de sodă care nu este prea puternică (1/2 lingură de sodă per litru de apă), pentru corpul gros, concentrația este mai mare (1 lingură pe litru). Ca rezultat al albinării în soluția de sodă de pe suprafața fructelor de padure, stratul de ceară, care împiedică eliberarea umidității, este distrus și se formează microcrossuri.

Cum se fac stafidele din struguri?

Cea mai bună modalitate de a usca strugurii pentru stafide este una în care boabele nu sunt expuse la lumina directă a soarelui, astfel încât să rămână culoarea și mai multe substanțe nutritive.

Am aranjat fructe întregi, neimpresionate pe o grătaresau o grătar, strugurii sunt lăsați să se usuce sub un baldachin sau într-o încăpere bine aerisită și uscată. După aproximativ 20-30 de zile, stafidele vor fi gata. În timpul uscării, nu uitați să răsuciți fructele de fructe uscate.

Prepararea stafidei din struguri la domiciliu

În condițiile unui apartament în vremea tulbure, struguriieste convenabil să se usuce în cuptor. Ca urmare a acestei metode de uscare, nu sunt retinute atat de multe componente nutritionale, dar procesul necesita mult mai putin timp.

Înainte de a face stafide din struguri,foile de coacere sunt acoperite cu pergament. Bomboanele sunt distribuite uniform pe tăvi de copt și așezate într-un cuptor preîncălzit la 90 de grade, cel mai bun mod este să deschideți ușa pentru a evapora umezeala. După răzuirea strugurilor, setați temperatura la 70 de grade și continuați să uscați până când este gata. În cadrul acestei metode, uscarea va dura nu mai mult de 30 de ore.