ce poate fi făcut din struguri

Pentru cei care nu știu ce se poate face din struguri de casă pentru iarnă, vom oferi câteva idei și vă vom spune cum să stoarceți sucul de suc, să gătiți compot și să pregătiți stafide delicioase și utile.

Cum se face sucul din struguri?

ingrediente:

  • strugurii sunt coapte;
  • zahăr - la gust.

preparare

Dacă recolta pe care o recoltați este struguri albi,apoi pentru prepararea sucului din acesta va fi suficient doar să folosiți storcătorul, pre-clătiți boabele, puțin să uscați și să tăiați grupurile. Strugurii de soiuri roșii au o carne mai vâscoasă, care devine mai flexibilă și oferă maximum de suc doar după anumite acțiuni preliminare. De exemplu, strugurii pot fi incalziti pentru cateva secunde intr-un cuptor cu microunde sau cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte, incalzita la o temperatura de 75 grade si numai atunci supusa tratamentului cu dispozitivul.

Sucul rezultat este turnat în smalț sauinox, lăsați-l să fiarbă și fierbe timp de trei minute cu fierbere moderată, adăugând zahăr în proces și permițând tuturor cristalelor să se dizolve.

Vărsăm băutura peste vasele uscate sterilizate, le etanșăm cu capace închise timp de cinci minute și dispunem pentru auto-sterilizare sub o "haină" caldă până când se răcește complet.

Cum sa faci compot din struguri?

ingrediente:

Calculul pentru cutii de 2 litri:

  • struguri coapte - 0,6 kg;
  • apă filtrată - 1,2 - 1,5 l;
  • zahăr-nisip - 220-260 g.

preparare

Cel mai delicios compot este fabricat din struguri roșiisoiuri parfumate. În acest caz, atât gustul, cât și culoarea băuturii vor fi perfecte. Strugurii sunt tăiați cel mai bine direct înainte de recoltarea compotului, separați de ele și sortați fructele, precum și clătiți-le și uscați-le. Adormim în cutii sterile cantitatea necesară de struguri și umplem-o cu apă fiartă abundentă. Cincisprezece minute mai târziu, baza lichidă pentru compot este turnată înapoi într-o cratiță și zahărată cu zahăr. Cristalele trebuie să se dizolve complet prin amestecare frecventă, iar siropul se fierbe. După cinci minute de gătit, turnați lichidul dulce peste recipientele cu struguri, plută-le și transformați-le sub o "haină" caldă pentru auto-sterilizare naturală.

Cum se face stafide din struguri?

Compote și sucuri pe care le-am pregătit, haiîncercați să faceți o stafide delicioase și incredibil de utile din struguri. Strugurii pentru acest lucru trebuie să fie luate doar pitched, altfel produsul va fi, pentru a spune ușor, un amator.

Cea mai naturală metodă de preparare a stafideieste uscarea și uscarea strugurilor la soare. Acest proces este lung, dar economic și ieftin. În funcție de condițiile însoțitoare, va dura între douăzeci și treizeci de zile. Strugurii pentru aceasta se împart în fragmente mici sau fructe de pădure individuale și se așază pe o foaie de coacere sau pe o foaie goală. Pentru a proteja materiile prime de insecte, este necesar să-l acoperiți cu o tăietură de tifon sau plasă de țânțari.

Pentru a grăbi uscarea, unele gospodine stau struguri timp de cinci secunde într-o soluție de fierbere de sifon, după care se spală și se întind spre uscare.

În regiunile sudice, strugurii sunt uscați la umbra, deoarecetemperatura ridicată a aerului contribuie la același rezultat ca la soare în condiții climatice moderate. Cu toate acestea, proprietățile utile în acest caz, produsul finit va conține mai mult, și aspectul de stafide, uscate nu la soare mai atractive.

Aceasta va accelera foarte mult uscarea strugurilorcuptor. Pentru a face acest lucru, răspândiți strugurii sau fragmente mici de clustere pe o tavă de copt și puneți-o pe nivelul superior al cuptorului încălzit la 70 de grade. În funcție de mărimea boabelor de uscare, este necesară o medie de două zile.