Un astfel de ananas delicios

Ananasul este un fruct tropical foarte utilFSU este cel mai adesea vândut în două forme: ananas proaspete și întregi conserve în suc propriu. Din nou, ananas conserve sunt de două feluri: inele și piese. În primul rând scump, în timp ce acesta din urmă este mai ieftin, deși procentul ofertei, pulpa aromate în ultima variantă menționată.

Toată lumea știe beneficiile ananasului pentru pierderea în greutate: substanțele conținute în aceste fructe minunate, de a promova arderea grasimilor, normalizarea greutate și îmbunătățirea proceselor metabolice din organism. Pentru prepararea diferitelor salate, aperitive și deserturi sunt folosite ananas atât proaspete, cât și conserve. În cazul în care alimente conservate este clar - am deschis borcanul, se decantează și se fierbe sucul, ce să facă cu fructe întregi, cum se curata in mod corespunzator ananas, iar astăzi puțini știu. Cu toate acestea, acest produs nu este foarte familiar pentru noi, și este destul de scump.

Alegem ananasul

Și curățenia asta nu se transformă în tortură, darmananca in frustrare, este important sa alegeti ananasul potrivit. Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție, în magazin sau pe piață, dimensiunilor și frunzelor fructelor: nu ar trebui să fie foarte mică - este posibil, desigur, că fructele unui anumit soi nu cresc mari, dar este probabil ca ananasul să fie tăiat mai devreme decât este necesar. Crusta exterioară nu ar trebui să fie în pete întunecate, alege un fruct care este elastic, dar nu prea tare. În cele din urmă, apreciați frunzele. Frunzele proaspete de ananas coapte sunt verzi, dense, nu lenese, ele sunt ușor de separat de fructe dacă sunt trase.

Cum se curata de ananas?

Ananasul poate fi curățat în două moduri. Veți avea nevoie de o placă de tăiere, o tăviță de tăiere, un cuțit mare, un cuțit de dimensiuni medii, poate un cuțit de cartofi cu vârful ascuțit pentru a scoate ochiul sau un cuțit mic sau un cuțit subțire. Cuțitul de curățare a ananasului trebuie să fie ascuțit și foarte confortabil, pielea fătului fiind rigidă și dură și poate fi rănită dacă cuțitul va aluneca.

Ananasul este curățat de susFrunze și fund. Dacă fundul poate fi tăiat foarte economic, cu grosimea de o jumătate de centimetru centimetru, atunci partea superioară este îndepărtată de-a lungul canalului, din care sunt vizibile frunzele - nu mai puțin de o jumătate de centimetru.

Cum sa coji ananasul

Apoi, trebuie să coji ananasul din lateral, tăind crusta într-un cerc. Acesta va fi un ananas jumătate de pepene, asemănător cu un butoi galben strălucitor, cu urme de "ochi" întunecate pe laturi.

Cum sa coji un ananas (2)

Curățarea ananasului

Luați în considerare primul mod de a coaja un ananas -fotografiile arată procesul. Cu un cuțit ascuțit și lung, vom desena o linie spirală lângă rândul de "ochi". Nu imitați maeștrii ananasului de tăiere și încercați prima dată să faceți incizia neîntreruptă, totuși este destul de ușor să vă răniți în timpul procesului de curățare a ananasului. Să retragem aproximativ 5 milimetri - lățimea celei de-a doua crestături este determinată de dimensiunea ochilor - și din nou vom purta cu un cuțit, acum la un unghi, să scoatem o bandă cu "ochi".

Curățarea ananasului

Deci, se taie în mod constant ananas ansamblu, se dovedește un frumos tunderea spirala.

Curatare de ananas (2)

Cea de-a doua modalitate explică cum să coajăm un ananas șipăstrați sucul maxim și pulpa. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un peelier de cartofi sau un cuțit mic cu un vârf subțire. Luăm fructele în mâna stângă și îndepărtăm cu grijă toți "ochii", la fel ca la curățarea cartofilor.

Curatare de ananas (3)

Luați în considerare o altă opțiune de opțiune, cum să curățațiananas - fotografii arata de asemenea procesul. În acest caz, taie partea de sus și de jos, apoi se taie inele de fructe, sau un sfert din inele sau felii, apoi se taie departe coaja si elimina „ochi“.

Curatare de ananas (4)

Ultimul pas este îndepărtarea nucleului. Este greu și fără gust în ananas, deci este în mod tradițional tăiat.

Curatare de ananas (5)

Desigur, există un număr destul de mareaparate speciale pentru a coaja un ananas, totuși merită să cumpărați un aparat de bucătărie similar numai dacă curățați ananasul cel puțin o dată pe săptămână.