Cum se determină calitatea mierii

Mierea este un produs foarte familiar din copilărie. Timp de secole, acesta a fost adăugat la băuturi, consumat ca un desert, pete pe sandwich-uri și ce altceva sa făcut cu el. Și cel mai important, probabil, fiecare dintre noi a avut ceai cu miere când a fost bolnav.

Miere din cele mai vechi timpuri însoțiteUmanitatea ca produs integral. Pe proprietățile medicinale de miere a scris o mulțime de cărți, iar gustul său este cunoscut tuturor. În lumea modernă, mierea nu și-a pierdut poziția, în magazine și pe piețe există o mare selecție a acestui produs delicat. Dar cum să determinați calitatea mierei, dacă alegerea este atât de mare și posibilitatea de a cumpăra bunuri de calitate scăzută se găsește aproape peste tot? Să se bazeze pe o politică a prețurilor sau să cumpere, să se orienteze către succes, riscând sănătatea?

Cum de a verifica calitatea de miere?

Este posibil să se realizeze cel mai precis control al calitățiiîn laboratorul chimic, unde, amestecând mierea cu diferiți reactivi, este posibilă cunoașterea compoziției sale pentru anumite. Dar majoritatea oamenilor nu transporta un laborator de buzunar în magazin sau pe piață. Cum puteți determina calitatea mierii în condițiile "câmpului"?

Există metode de bază pentru determinarea calitățiimiere pe baza structurii, gustului și aromei sale. Atunci când cumpărăm miere, în primul rând merită să-i evaluăm aspectul. Compoziția mierei trebuie să fie uniformă fără semne de fermentare. Mulți la verificarea calității mierei acordă atenție cristalizării sale (mierea poate cristaliza, pentru el acesta este un proces normal). Indicatorul calității mierii este, în acest caz, o ușoară modificare a culorii, precum și creșterea cristalizării în timpul încălzirii și răcirii ulterioare a mierii. Merită amintit - nu miere naturală nu cristalizează.

Viscozitatea este unul dintre criteriile importante pentruDeterminarea calității mierei. Compoziția de miere prea lichidă poate indica adăugarea de apă. Dar cum să cunoști calitatea mierei prin vâscozitatea sa, ce fel de compoziție ar trebui să fie? Aici puteți ajuta un mic experiment, care necesită doar o lingură de lingură și o miere verificată. Lingura trebuie să fie coborâtă în miere și să se întoarcă de mai multe ori, apoi să se extragă și să privească cum mierea se va scurge de pe suprafața lingurii. Mierea de bună calitate curge încet cu picături mari, în timp ce cea mai mare parte rămâne pe lingură. Dacă mierea curge într-o scurgere, atunci calitatea ei este îndoielnică, poate fi fie miere necorespunzătoare, fie miere - diluată cu apă. Când începem să verificăm calitatea mierii, merită să ne amintim că calitatea este influențată de planta din care este colectată mierea. De exemplu, mierea de hrișcă este mai vâscoasă decât mierea de flori.

Un indicator la fel de important al calității mierii este aroma. Diferitele tipuri de miere au arome diferite, mirosul cel mai subtil este mierea florală, mierea falsificată nu are miros.

Și cum să verificați calitatea mierei din casăDacă produsul este deja achiziționat și încă nu sunteți sigur de calitatea acestuia? Răspunsul la această întrebare este chiar mai simplu. Se toarnă un pahar cu apă și se dizolvă o lingură de miere, dacă pe fundul paharului există un sediment, atunci această miere nu a trecut controlul calității, conține impurități.

Indicatori de calitate a mierei

Pentru o definiție mai detaliată a calității mieriiputeți adăuga câteva picături de oțet de masă, în cazul în care spumă sediment, atunci acest amestec nu este nimic mai mult decât creta. Și când se adaugă picături de iod la soluție, culoarea se schimbă în albastru, indică amestecul de amidon sau făină. </ P>

Una dintre căile preferate de a verifica calitatea mieriiîn zilele vechi focul a fost considerat. O lingură de miere a fost adusă la foc, mierea reală este cărbită, miere cu impurități arsuri, flacără albastră. Această metodă a fost utilizată de comercianți pentru a verifica calitatea mierii atunci când achiziționează bunuri în sate.

Dar, din păcate, nici un fel nu poate salvade la diferite boli pe care albinele le poate face rău, încercați astfel să cumpărați miere în locuri dovedite și de încredere, unde proprietarii de miere sunt interesați de comerțul permanent.