Cum de a alege o grenadă

În cazul în care ultimele zile calde sunt lăsate în prezent întrecut și de obicei mere, pere, prune, cireșe și pepeni verzi au fost doar în amintiri, se pare că vitaminele naturale nu primesc nimic altceva. Am ajunge, am beciurilor compoturi și sucuri, sau să le cumpere în magazine, dar este conservarea, containerele tratate și sigilate la cald pentru depozitarea pe termen lung. În sezonul de iarnă rece, așa că vreau ceva luminos, reale, înțesată cu energie solară și de căldură. Și pentru a ajuta oaspeții noștri provin din țările calde din sud. rafturi supermarket și piețe tarabe plin de citrice portocale, curmale ciocolata parfumat și, desigur, bărbat chipeș în crustă groasă de culoare roșie cu un model de relief boabe de rodie. Asta e despre ultimul care vor fi discutate. Vom afla de unde a venit, ceea ce este ascuns sub pielea frumoasa, si cel mai important, modul de a alege o rodie bună, dulce și coapte.

Gyulchataj, deschide fata ta!

fat Numele provine de la cuvântul latin„Granatus“ și înseamnă „granulata.“ Un alt nume de rodie - punica sau mere cartaginez. Deci, el a fost botezat de către romani, cartaginezii a câștigat în al doilea război punic în memoria acestui eveniment istoric. Locul de nastere de copaci de rodie au crezut inițial coasta mediteraneană, să fie date exacte. În secolul VIII î.Hr., răsadurile de pomi fructiferi sa mutat în Orientul Mijlociu, iar mai târziu continent sud-american.

În cazul în care „urca“ grenada „sub piele“, care neochii să fie prezentate întregi risipire de boabe suculente rosii luminoase parfumate, fiecare dintre care este o comoară neprețuită pentru sănătatea noastră. Și de ce sunt acolo numai! În cadrul fiecărei conținea un mic bob de «A» vitamine «C», «E», «B1» și «B2», «PP», minerale: potasiu, calciu, fier, mangan, siliciu, și iod. Ca să nu mai vorbim de glucoza, fructoza si acizi organici. Iar numărul de antioxidanti, anti-îmbătrânire, corpurile noastre grenade decât vinul roșu chiar și ceai verde. Dar asta e tot cu adevărat prezent, fructele ar trebui să fie coapte. Și trebuie să știm cum și pe ce criterii pentru a alege un bun, rodie coapte.

Reguli pentru alegerea de rodie

Să începem. Venind pe piață sau la magazin, primul produs lucru pe care îl examinează cum arată, dacă există plăcut este bun pentru ochi. Același lucru este valabil și pentru rodie. În primul rând, inspectați capacul. Pielea ar trebui să fie destul de dens și greu, și au o culoare roșu aprins. Unele soiuri sunt, de asemenea, a permis o nuanță ușor portocalie, dar nu mai mult. Al doilea semn „egoist“ - o ușurare. Crusta ar trebui să fie muleze bine fiecare bob, din care iese pe suprafața sa un model distinctiv încrețit. În cazul acestora nu se observă, dar ea coaja prea rigid, apoi a rupt fructul înainte de timp, el zbârcite sau putred.

Următorul loc atenție ar trebuidevenit vârful de control, care a fost cândva o floare. Ar trebui să fie uscat și pentru a se potrivi culoarea de fructe coapte. Verzii, chiar și nesemnificativă, aici este inacceptabilă. Dacă observați chiar un indiciu de suspiciune, du-te cu îndrăzneală.

Acum, ia grenadă în mână și cred că pentru ca aceasta săgreutate. Un fruct cu adevărat matur va fi mult mai greu decât pare. Explicația pentru acest fenomen este faptul că semințele coapte și suc de nalivshiesya împreună destul de solid. Și chiar un fruct relativ de dimensiuni medii pot fi greutăți mici prezente.

Ei bine, la final, să solicite vânzătorului să arate conținutul de rodie, și anume, culoarea și gustul boabelor sale. Dacă totul merge bine, negustor fericit pentru a se conforma solicitării.

Cum de a alege o rodie coaptă

Și dacă vei face scuze, înseamnă că ceva estenecurat. Dar, să zicem, agent de vânzări nostru onest și ne regales de bună voie cu bunurile sale. Nu-l neglija, încercați și să vedem. boabe calitative trebuie să fie uncompromisingly dulce. Dar culoarea roșie mai mult sau mai spus nimic. Experții spun că, în Turcia crește rodii soiuri de plante, din care fructele nucleoli transparente de zăpadă, dar le mai dulce în jurul valorii de lumina alba nu este găsit. Cu toate acestea, ca și nucleoli de rodie sunt adesea folosite pentru prepararea de feluri de mâncare originale, cel mai bine este în cazul în care culoarea este în mod tradițional rubin. Acum, că știi cum să alegi un bun și dulce de rodie coapte, puteți merge în condiții de siguranță pentru cumpărături. Mult noroc și Appetit bon.</ P>