Cum sa alegi carnea

Deci, istoric, unul dintre principaliiProdusele din meniul nostru sunt carne. Din cauza lui, acești oameni primitivi vânau mamuți, iar cavalerii medievali țineau întreaga cireadă de animale domestice și de păsări. Da, și acum există ferme private și ferme întregi de stat pentru creșterea și creșterea raselor de carne de bovine mari și mici, porci și iepuri, găini și curcani, gâște și rațe. Și nu este complicat. La urma urmei, fără o bucată bună de carne, nu gătiți un borscht bogat, nici un pilaf parfumat, nici salata "Olivier" iubită de toată lumea. Dar, doar mergeți la piața pentru cumpărături, trebuie să știți cum să alegeți carnea potrivită și proaspătă.

Într-un magazin sau pe piață?

Dacă locuiți într-un sat și vă păstrați șeptelul șicurtea pasarilor, problema unde sa cumpere si cum sa alegi carnea de iepure sau carne de porc, dispar de la sine. Dar locuitorii metropolei se confruntă cu o alegere, pentru a cumpăra carne în supermarket sau pe piață. Se pare că puteți ghici aici, puteți merge la orice magazin și puteți alege ceea ce dorește inima ta, dar a fost. Adesea în marile centre comerciale mărfurile se află mai mult decât se așteptau. El este adesea reînviat și eliberat pentru unul nou. A fost avertizat cumva la televizor. Și cum rămâne cu piața? Și acolo, bineînțeles, totul este diferit. Dar carnea deschisă în mod deschis pe tejghea, puteți inspecta cu grijă, mirosi și atinge. La urma urmei, în bazarurile pe care le vând în principal alimente refrigerate, nu congelate. Și nu pentru a pierde cu achiziționarea de cunoștințe elementare de reguli vă va ajuta, cum să alegeți carne de pe piață, și atenție simplă.

Reguli generale, cum să alegeți carne de soiuri diferite

Deci, când cumperi o bucată bună de carne pe supă, friptură, kebab sau carne tocată, trebuie să folosești reguli simple și comune pentru tot felul de carne. Aici sunt:

  1. Estimați aspectul. Apropiind contra, primul lucru pe care îl facem esteLuați în considerare mărfurile. Ne interesează culoarea, prezența sau absența de filme și pete, precum și o crustă uscată care vorbește despre durata șederii cărnii în aer liber. Culoarea porcului trebuie să fie roz, iar carnea de vită este puțin mai închisă decât carnea de porc. Carnea de vită proaspătă și mielul trebuie să fie roșii, dar mielul este mai luminos și mai saturat. Grăsimea pe orice tip de carne trebuie să fie albă, nu galbenă și distribuită uniform pe toată piesa. Este permisă vântul ușor, dar petele și membranele mucoase nu vorbesc despre prima prospețime.
  2. Ne atingem și ne răsuceam. După ce te uiți la o piesă frumoasă, ia-o în mâinile tale șiAsigurați-vă că este bună din toate părțile, și nu doar cu o față "spectaculoasă". Apoi împingeți orice loc din pasta de carne și vedeți cum se comportă. Dacă carnea este proaspătă, amprenta dvs. va dispărea după 3-5 secunde. Ei bine, și dacă au trecut deja 5-7 minute, iar pista este încă vizibilă, pleacă în siguranță. Aici vând bunuri cu termen lung.
  3. Sniff, de asemenea, nu interferează. Un alt indicator important al prospețimii esteMiros miros. Noi, oamenii, suntem la originea prădătorilor. Mirosul unui animal recent ucis și bine înviorat ne determină să salivăm și dorința puternică de a construi rapid ceva din această carne. Dar comercianții lipsiți de scrupule maschează adesea un miros ușor alunecat de oțet și coloranți, iar acest lucru trebuie să fie cunoscut și amintit. Dacă nu vă place mirosul, luați un șervețel de hârtie și atingeți-l cu o bucată. Prezența coloranților va da o culoare roșie chimică toxică rămasă pe șervețel.

Ramane doar sa observi cum sa alegi carnea potrivita pentru kebab shish, carne tocata, friptura, pentru prima mancare si pentru friptura.

Cum sa alegi carnea potrivita

Nu e nimic vicioasă în privința asta. Carnea pentru supa de varza sau borsch ar trebui sa fie pe oase, pentru friptura este mai bine sa iei o feleta. Dacă doriți să prăjiți o friptură, alegeți un strat de porc. Și pentru mirosul de șeful de miel, miel este potrivit. Carnea tocată este mai bine pentru a face un amestecat de două sau trei soiuri de carne de diferite grăsimi. De exemplu, din carne de vită macră, untură cu strat intermediar și file de pui.</ P>

Și în cele din urmă

Acum, înarmați cu cunoștințe despre cum să alegeți carnea proaspătă potrivită pe piață, mergeți cu îndrăzneală pentru cumpărături. Și să fie din bucătăria ta cele mai apetisante și tentante mirosuri.