Cum să alegi șampania

În țara noastră, șampania este considerată un atribut obligatoriu pentru Anul Nou. Și, de fapt, volumele de vânzări de șampanie cresc semnificativ în perioada de Anul Nou.

În afară de aceasta, șampania se bea pe fiecareSărbătoarea, dar adesea prezentată și ca dar. Și deoarece cumpărarea acestei băuturi nu este o sarcină ușoară, vrem să vă spunem cum să alegeți șampania potrivită.

În primul rând, observăm că nu există niciunul corectAlegerea celei mai bune șampanie. Multe companii produc șampanie bună și fiecare dintre ele are mult mai mult decât un fel. Prin urmare, în ceea ce privește modul de alegere a șampaniei reale, trebuie să vă concentrați nu numai pe reputația producătorului, ci și pe preferințele dvs. de gust. Pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegeți ce fel de șampanie există.

Ce poate ajuta la alegerea șampaniei?

Sampania diferă în conținutul de zahăr. Iată tipurile de șampanie în scopul creșterii fracției de masă a zahărului:

 • Champagne Extra-Brut conține până la 6 grame de zahăr pe litru;
 • Brut sampanie conține până la 15 grame de zahăr pe litru;
 • Champagne Dry conține 15 până la 25 de grame de zahăr pe litru;
 • Champagne Semi-Dry conține 40-45 grame de zahăr pe litru;
 • Champagne Semi-Dulce alb conține de la 60 la 65 de grame de zahăr pe litru;
 • Champagne Semi-dulce roșu conține de la 80 la 85 de grame de zahăr pe litru.

Se crede că șampania reală ar trebuiproduse fără adaos de zahăr. Adică, gurmanii preferă să bea brut, sau șampanie uscată. Dar o astfel de șampanie este un pic sourish și nu toți oamenii vor dori această băutură. Și conform standardelor mondiale, această șampanie nu poate fi roz sau roșie.

Deci, cum să alegeți gustul șampaniei potrivite? Cea mai simplă opțiune este degustare de vinuri spumante, în cazul în care veți fi în măsură să determine ce conținutul de zahăr în șampanie ca tine. Dacă nu aveți o astfel de oportunitate, atunci puteți alege metoda de selecție alegând una dintre ele.

Cum de a alege șampania de înaltă calitate?

Puteți evalua calitatea șampaniei prin următoarele criterii:

 1. Alegerea între șampanie, plutădopul din plastic și plută, este mai bine să acordați prioritate opțiunii a doua. Calitatea șampaniei poate să nu fie mult afectată, însă utilizarea unui dop de plută indică seriozitatea și conștiința producătorului.
 2. Întoarceți sticla de șampanie și uitați-vă lade jos. Nu ar trebui să aibă sedimente, turbidități, fulgi. În caz contrar, aceasta indică un produs de calitate slabă sau condiții incorecte de depozitare pentru șampanie.
 3. După ce șampania a fost turnată în pahar, s-a format o spumă groasă, care se stabilește repede. Și după ce stă în pahar trebuie să rămână un mic inel de spumă.
 4. Dacă lăsați un pahar de șampanie pentru uniitimpul, nu ar trebui "epuizat". Un bun indicator este menținerea stralucirii în decurs de 10 ore. Dar unele branduri păstrează spumante și într-o zi.
 5. Nu cumpărați șampanie ieftină. Dacă observați că prețul unei anumite sticle de șampanie este mult mai mic decât prețul șampaniei de la alți producători, atunci este mai bine să nu cumpărați șampanie.

  Ce șampanie să alegeți

 6. Această sampanie este produsă numai în sticle cu sticlă întunecată. Dacă șampania este turnată într-un recipient de lumină, probabilitatea de distorsiune a gustului produsului atunci când este expusă la soare este mare.
 7. Pe șampanie nu ar trebui să existe inscripții care să indice prezența unor gusturi sau arome străine. În caz contrar, un astfel de produs nu mai este considerat șampanie.

Acum, datorită sfaturilor noastre, știi ce șampanie să alegeți pe rafturile din magazin. Vă dorim să nu faceți o greșeală cu alegerea și să beți numai șampanie reală.