Cum de a alege cognacul

Acesta a fost un cadou dat oricărei oiPuppies, iar acum tot mai mult cognac este respectat. Dar pentru a nu intra într-o mizerie, trebuie să știți ce brandy să alegeți și cum să o faceți. Și dacă băutura nu este destinată oferirii, ci pentru uz casnic, alegerea de cognac trebuie abordată cu toată responsabilitatea.

Cum de a alege un cognac bun?

Apropo, ce punem în acest concept? Probabil, aici merită să vorbim despre calitatea coniacului, furnizată de producător. Deci, acest produs pur și simplu nu poate fi ieftin - producția de coniac este o afacere complicată și costisitoare. Prin urmare, pentru a alege un brandy de calitate, trebuie să acordați atenție atât costului băuturii, cât și locului de achiziție - micile magazine nespecializate nu vor putea să cumpere brandy adevărată. Cel de-al doilea element pe care este necesar să se acorde atenție este eticheta cu indicația producătorului. Toată lumea știe că locul de naștere al acestei băuturi este Franța, dar și cognacul armean este popular. Deci, dacă producătorul nu este din aceste locuri, atunci este puțin probabil ca titlul acestui coniac să se potrivească. Da, și cumpărați produse de producători bine-cunoscuți, vă puteți proteja puțin. Da, și autenticitatea poate fi verificată - producătorii renumiți de obicei toarnă brandy în sticle originale care sunt ușor de recunoscut pe rafturile magazinelor.

Un parametru important care afectează calitateaConiac este rezistența lui. Puteți afla despre aceasta citirea etichetei. Dacă vă decideți să cumpărați cognacul francez, căutați următoarele etichete pe etichetă, care vă vor spune despre vârsta băuturii.

  • V.S., de Luxe, Selecție, Trois Etolies - pentru coniacuri cu acest marcaj, expunerea nu este mai mică de 2 ani;
  • Superior - nu mai puțin de 3 ani de îmbătrânire;
  • Vieux, Reserve, V.S.O.P., V.O. - acest marcaj indică o rezistență de cel puțin 4 ani;
  • Grande Reserve sau V.V.S.O.P.- În sticle cu astfel de litere de pe etichetă, coniacul este păstrat timp de cel puțin 5 ani;
  • X.O., Napoleon, Extra, Tres Vieux, Royal, Vieille Reserve - o astfel de etichetare să fie amânată coniac cel puțin 6 ani.

Acestea sunt cele mai obișnuite semne, chiar pe măsurăSunt mult mai multe. Apropo, nu există clasificări pentru coniacuri de peste 6,5 ani, deoarece, potrivit experților, este imposibil să se controleze amestecarea acestor coniacuri.

Cum de a alege un adevărat coniac armean?

Dacă vă gândiți cum să alegeți un bunCognac armean, atunci va fi un pic mai ușor pentru tine, nu va trebui să înveți combinații complexe de litere latine, iar varietatea de etichete este mai mică. Pentru început, hai să trecem prin clasificare, deoarece cognacul armean poate fi obișnuit, vintage sau colectat.

obișnuit

Deci, atunci când alegeți un cognac ordinar armeanUită-te la stele, este numărul lor spune despre vârsta băuturii. Cinci stele înseamnă că cognacul este maturat timp de cel puțin 5 ani. Perioada minimă de îmbătrânire a cognacului armean este de 3 ani, din băuturi spirtoase de îmbătrânire mai mică este posibil să se facă doar o băutură de brandy.

de epocă

Dacă vorbim despre coniacuri de epocă, atunci ele se caracterizează prin următoarele litere:

  • "KV (Cognac Aged)" înseamnă că vârsta acestei băuturi nu este mai mică de 6 ani;
  • "KVVK (Cognac Resistant Higher Quality)", îmbătrânirea unei astfel de băuturi nu este mai mică de 8 ani;
  • "KS (Cognac Old)" - alcool pentru fabricarea acestui coniac a fost păstrat în butoaie timp de cel puțin 10 ani;
  • Ce coniac să alegeți

  • "OS (foarte vechi)" - acest cognac are o rezistență de cel puțin 20 de ani.

colectare

Coniacurile colective sunt băuturi care sunt păstrate în plus în sticle sau butoaie timp de cel puțin 3 ani.

În plus, îmbătrânirea de cognac, indiferent de modul în care văa decis să aleagă, puteți verifica încă un alt mod simplu. Întoarceți sticla cu fața în jos. Dacă o cădere grea a căzut de pe fundul sticlei, atunci cognacul este în vârstă. În cazul în care băutura curge rapid pe pereți, atunci producătorul este probabil să fie vicleni despre îmbătrânire. De asemenea, un cognac bun ar trebui să se comporte corect, lovind un pahar. Ar trebui să vedeți o amprentă pe sticlă, prin lichid, iar cognacul trebuie să curgă încet pe pereți. Și această băutură divină are nevoie de o depozitare adecvată. Sticla trebuie așezată vertical, astfel încât lichidul să nu intre în contact cu ștecherul.