beneficiul stafidei

Stafidele sunt un simbol al originalității șiapel. Nu este fruct uscat gustos, dar, de asemenea, foarte util. Utilizarea stafidei pentru organism este enormă. Se folosește nu numai în gătit, ci și în medicină.

Ce vitamine sunt în costum?

În fiecare zest există o sumă imensănecesare pentru un organism de substanțe utile. În costum, conținutul de zahăr (glucoză și fructoză) este foarte mare, procentul ajunge la 87,5%. Acest fruct uscat conține fibre, cenușă, substanțe azotate și acizi organici: oleanolic și tartric. Compoziția stafide include vitaminele A, C, B6, B1, B2 și B5. Din minerale: bor, fier, calciu, magneziu, clor, potasiu și fosfor.

Utilizarea de stafide, mai presus de toate, este în folosințăstruguri. Dar substanțele valoroase din fructele uscate sunt conținute de 10 ori mai mult decât în ​​struguri. Vitamina B consolidează sistemul nervos și îmbunătățește somnul, stresul și oboseala.

Influența stafidei asupra corpului

Stafidele au un efect benefic asupra aproape tuturorsistem al corpului uman. Este folosit pentru anemie, febră, afecțiuni renale, inimă și tractul gastrointestinal. Stafidele ajuta la rezolvarea problemei caderii parului. Femeile gravide, care folosesc în mod constant stafide, pot compensa deficiența de fier. Pentru mamele care alăptează, este de asemenea util, deoarece poate crește lactația.

O cantitate mare de magneziu și potasiu cauzeazăapoi, ceea ce este util este stafidele pentru inimă. Îmbunătățește conductivitatea impulsurilor, consolidează miocardul și îmbunătățește procesul de contracție cardiacă. Stafidul reduce semnificativ tumefierea și scade tensiunea arterială. Și nu contează ce stafide este mai utilă pentru inimă, deoarece orice fel de ea are un efect pozitiv vizibil.

Stafidele sunt, de asemenea, folosite pentru probleme cu dinții. Acidul oleanol, care acționează ca un antioxidant, inhibă bacteriile. Boli ale tractului respirator sunt, de asemenea, o scuză pentru a introduce stafide în dieta ta. Acționează ca un remediu pentru tuse. Excelent pentru pneumonie, bronșită și faringită. Strugurii sfărâmați pot fi, de asemenea, utilizați pe piele, aplicându-l pentru a priva sau furuncula.

Utilizarea stafidei este incontestabilă, dar merită înțeleasăconținutul ridicat de zahăr face ca acest fruct uscat să fie foarte caloric. 100 de grame de produs reprezintă până la 300 kcal. Prin urmare, consumul de stafide ar trebui să fie în moderație. El ar trebui să se abțină de la persoanele care suferă de diabet, obezitate si ulcere.

utilizarea stafidei pentru organism