valoarea calorică a strugurilor din sultana

Istoria strugurilor se întoarce la distanțăantichitate. Prima mențiune a fructelor strugurilor culturale se referă la vremurile din Babilon și Egiptul Antic. Oamenii au apreciat mult timp gustul dulce minunat de boabe de struguri și nectar obținute de la ei. Timp de multe secole, oamenii au încercat să îmbunătățească struguri - fructe de padure pentru a face mai mare, mai dulce, mai luminos. Rezultatul vedem astăzi în magazine - un număr foarte mare de soiuri de struguri care diferă în culoare, forma, gustul, gradul de dulceață, etc. Cu o astfel de abundență chiar și cele mai exigente gourmet va fi capabil să găsească doar soiul care va satisface toate dorințele și cerințele sale ..

Potrivit statisticilor, cele mai populare struguri din lumeeste o sultană. În comparație cu alte soiuri, fructele sale nu sunt atât de mari, dar mult mai dulci. Principala diferență a kișmilor este că practic nu au oase: ele sunt atât de mici, încât sunt aproape invizibile.

Conținutul caloric al grapei

Conținutul caloric al strugurilor variază de la 43până la 75 kcal. Această cifră depinde de dulceața boabelor. Și deoarece conținutul de fructoză și zaharoză în kishmish este mult mai mare decât în ​​alte soiuri de struguri, conținutul caloric al laptelui acru este mai mare: 95 kcal la 100 g de boabe coapte.

Cei care au început să urmeze numărulcalorii și substanțe nutritive din meniul dvs., adesea întrebându-vă dacă există o diferență între lumina și chismișul întunecat. Conținutul caloric al strugurilor verzi de kishmish este practic imposibil de distins de valoarea calorică a omului său întunecat.

Diferența dintre ele se află, în primul rând, încantitatea de substanțe utile. Deci, în soiurile întunecate conține mult mai multe substanțe antioxidante care încetinesc îmbătrânirea celulelor. În plus, soiurile de struguri de culoare închisă, în general, și în special kishmish, întăresc mult mai mult funcția hematopoiezei în organism. Kishmishul închis conține numărul maxim de vitamine dintre toate soiurile de struguri. Prin urmare, dacă intenționați nu numai să mâncați fructe de padure delicioase, dar doriți să saturați organismul cu vitamine, alegeți în siguranță negru sultana. Dar persoanele predispuse la reacții alergice sunt mai bune pentru a prefera sours alb: orice fruct verde provoacă alergii uneori mai puțin.

Ambele struguri albi și negri sunt acri în stare proaspătăformează un conținut de calorii mult mai mic decât stafidele din aceste soiuri. Faptul este că, atunci când uscarea strugurilor își pierde în principal lichidul, în timp ce substanțele nutritive din boabe rămân aproape complet. Se pare că stafidele sunt un concentrat de substanțe nutritive și utile din struguri.

Este de remarcat faptul că conținutul de zahăr fructeiar glucoza din sundae va fi un record printre fructele uscate. Prin urmare, nu includeți astfel de stafide în dieta persoanelor cu diabet zaharat. Nu vă loviți de chismi și de cei care-și urmăresc cu strictețe figura.

acru calorii

Dar cei care au probleme cu sistemul cardiovascular, chismișul trebuie să fie întotdeauna introdus într-o dietă constantă, deoarece boabele de struguri conțin substanțe care întăresc mușchiul inimii.</ P>

Albul și negrul kishmish este gustos și util singurîn prezent. Și adăugând-o în procesul de gătire chiar și în cea mai familiară fel de mâncare, puteți obține cu ușurință un nou gust picant. În plus, fructe de padure frumoase, de dimensiuni medii, de culoare verde și albastru închis, împodobesc perfect salata, desertul sau cocktailul.

Kishmish nu este cea mai slabă boabe de calorii, darfoarte util. Includeți struguri în meniul dvs. în cantități rezonabile, diversificați dieta, dați organismului un număr mare de substanțe nutritive și utile și bucurați-vă de gust.