Proprietăți utile de stafide struguri

Kishmish este un struguri mic care utilizeazăiubire mare pentru gust dulce și lipsa de semințe. Proprietățile utile ale strugurilor Kishmish determină compoziția sa, bogată în substanțe active, vitamine, elemente micro și macro.

Beneficiile sultanei

Strugurii de kishmish sunt de trei feluri: verde, roșu și negru. Toate soiurile sale conțin un set bogat de vitamine B și C, precum și acid folic și caroten. Conține în aceste fructe de pădure dulci și substanțe minerale - fosfor, calciu, magneziu și fier.

Kishmishul verde este permis să fie folosit de copii,care sunt alergice la alimente colorate. stafide gravide utile pentru normalizarea presiunii si a scapa de umflatura. Tratate prin aceasta boli de struguri din sânge, rinichi și ficat, precum si boli respiratorii, tuse, dureri în gât, astm.

Proprietăți utile de conservare a strugurilor de struguri și deuscată. Stafidele au un efect de colagog, ajuta la scaparea de greață și arsuri la stomac. Se folosesc struguri uscați și cu boli ale dinților și gingiilor, tk. acidul oleanolic conținut în acesta previne dezvoltarea cariilor și parodontitei.

Scapa de stres, defecțiuni nervoase șiUnele boli ale inimii ajută la infuzarea strugurilor uscați kishmish, tk. conține o cantitate mare de potasiu. Se afișează stafide pentru hipertensiune și distonie vegeto-vasculară.

Restricții privind utilizarea kishmish-ului de strugurisunt cauzate de un continut ridicat de zahar in el. Kishmish este interzis persoanelor cu diabet și obezitate. În bolile stomacului, strugurii pot provoca fermentația, deci folosiți-o cu prudență.

Ce este util pentru kishmish roșu și negru?

Proprietăți utile ale soiurilor roșii și negrestruguri de sultana cu unele boli sunt mai pronunțate decât în ​​verde. struguri întuneric culoare atașat flavonol kvertitsin, care previne formarea trombilor, dar are, de asemenea, decongestionante, antihistaminice, antiinflamatoare, spazmaliticheskim, anticanceroase si efect antioxidant. stafide negre utile in cancer, precum si in ateroscleroza si boli ale venelor și articulațiilor.