cât de mult proteine ​​într-un singur ou

Toate ouăle de pui bine cunoscute suntaproape fiecare persoană. Acest lucru este evidențiat de următorul fapt: pentru un an, fiecare persoană mănâncă aproximativ 200 de ouă. Mexic ocupă o poziție de lider mondial în consumul de ouă, în medie, pe cap de locuitor pe an, aproximativ 22 de kilograme de ouă, care se apropie de 1,5 ouă pe zi. O astfel de cerere mare de ouă de pui se datorează prețului lor scăzut și, de asemenea, datorită unei astfel de arii largi de habitat și a numărului de pui care sunt capabili să ofere ouă aproape tuturor locuitorilor pământului.

Beneficiile unui ou de pui

Am auzit despre avantajele enorme ale ouălor, gălbenușurilor șiproteine. În ele se află o cantitate imensă de micro, macronutrienți, vitamine și aminoacizi. Compoziția ouălor de pui include vitaminele A, E, B, C, D, H, K, PP. La fel de bogate în ouă sunt mineralele precum magneziu, iod, potasiu, calciu, bor, molibden, clor, zinc, sulf, fier, cupru, mangan și cobalt. Ele conțin, de asemenea, un număr mare de aminoacizi (acid glutamic și aspartic, leucină, lizină, serină, izoleucină, treonină).

Proprietățile utile ale ouălor sunt direct legate de ingredientele sale excelente, inclusiv de cantitatea de proteine ​​din albusul ou (indiferent de cât de ridicol sună!).

Acestea vă vor întări perfect sistemul imunitar,robot de normaliza tractul gastro-intestinal și de a proteja impotriva cataractei. Consumul regulat de ouă va fi o bună prevenire a bolilor cardiovasculare și a cancerului, precum si consolidarea tesutului osos, pentru a îmbunătăți abilitățile mentale și de a îmbunătăți memoria.

În plus, ouăle de pui, și anume proteinele de pui,va fi foarte util pentru slăbirea oamenilor, precum și pentru cei care doresc să construiască masa musculară. Ou alb este o excelentă și, cel mai important, sursă naturală de proteine. Și este necesară pentru crearea, conservarea și restaurarea unui țesut muscular de către un organism.

Proteină în proteine

Să ne apropiem de fapte. Mai întâi, luați în considerare cantitatea de proteine ​​dintr-un singur ou. Într-un ou de pui conține aproximativ 4-5 g de proteine. Trebuie remarcat că proteinele de pui depășesc uneori proteina din lapte și chiar și proteina din carne de vită sau pește.

Proteina din ou este absorbit de corpul nostru cu 94%în timp ce carnea de vită, de exemplu, doar cu 73%. Proteina din ou este 90% apă, restul este proteină. Acesta conține o cantitate mare de niacina, vitamina K, B2, B6, B12, de asemenea, E. El faimos pentru conținutul său ridicat de vitamina D, în care este capabil să depășească un ulei de pește. Conținutul de grăsime al albusul este minimă, datorită acestui este considerat a fi alimente cu conținut scăzut de calorii.

Și acum răspundem la cele mai frecvente întrebări referitoare la albusul de ou:

  • cât de mult proteine ​​în ou gătite - 12, 7 g / 100 g;
  • cantitatea de proteine ​​din ouăle prepelite - 13,1 g / 100 g;
  • câte calorii în albumină de ou - 48 kcal.

Totul este bine, dar cu moderatie. Consumul excesiv de ouă, datorită cantității de proteine ​​din 1 ou, se poate reflecta destul de serios asupra sănătății noastre. Există o opinie că, împreună cu ouăle de pui, o cantitate mare de "colesterol rău" intră în corpul nostru. Toate acestea, dar împreună cu ea, o cantitate mare de fosfolipide, vitamine și lecitină intră, de asemenea, în organism. Datorită acestui fapt, colesterolul nu este practic amânat.

cât de mult proteine ​​într-un singur ou

</ P>

Persoanele cu diabet trebuie să fie seriospentru a trata numărul de ouă consumate, deoarece consumul lor în exces, în plus față de boli grave, în prezența crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui pur și simplupentru a reglementa aportul de ouă, precum și pentru a monitoriza calitatea și metoda lor de preparare. In ziua poate sa nu consume mai mult de 100 de grame, într-un ou de aproximativ 50 T. Ca urmare, două ouă pe zi va fi suficientă. Și trebuie să ne amintim că folosesc ouă de găină crude, în orice caz, nu merită, mai bine să fiarbă sau prăji-l.