Scandinavă contraindicații de mers pe jos

Să vă păstrați în formă bunăTrebuie să jucați sport, opțiunea ideală pentru acest lucru fiind în desfășurare sau, de exemplu, fitness, dar există situații în care o persoană nu-și poate permite acest lucru. Pentru a vizita o sală de sport sau un club de fitness pentru majoritatea oamenilor pur și simplu nu își pot permite, și dacă există încă probleme serioase de sănătate, atunci puteți uita de asemenea de alergare. Cu aceste dificultăți, mersul pe jos scandinav, care este foarte popular astăzi, va ajuta să facă față, pentru că acest tip de sport, deși are contraindicații mici, dar se potrivește aproape în totalitate fiecărei persoane.


Ce este util pentru mersul în scandinav?

Scandinavul de mers pe jos este o plimbarePlimbati cu bastoane speciale, folositi adesea stalpi de schi conventionali. Acest tip de sport, după cum au dovedit oamenii de știință, poate îmbunătăți bunăstarea unei persoane și îi poate salva de la ură de kilograme în plus. Beneficiile de mers pe jos scandinave cu bastoane este după cum urmează:

 1. În timpul mersului, aproape toți mușchii încep să lucreze și, după câteva sesiuni, tonul lor începe să se îmbunătățească.
 2. Datorită faptului că în timpul formării,Impulsul, respirația devine adâncă, plămânii încep să se ventileze mult mai bine, pe lângă exercițiile care se desfășoară în aerul proaspăt, care este, de asemenea, foarte util pentru organism.
 3. Sursa de sânge a organelor interne se îmbunătățește considerabil, funcționarea sistemului cardiovascular este normalizată, astfel că probabilitatea apariției bolii ischemice scade.
 4. Este foarte util să faceți o plimbare sănătoasă cu stâlpi de schi pentru sistemul nervos. Se restabilește un somn normal normal, nervii sunt întăriți, depresia este trecută.
 5. Reduce riscul de a dezvolta boli grave, cum ar fi diabetul, cancerul de sân, cancerul de colon.
 6. Nivelul zahărului revine la normal și presiunea se stabilizează.
 7. Se recomandă mersul cu bețe pentru persoane care au probleme cu sistemul musculo-scheletic.
 8. Previne dezvoltarea osteoporozei.
 9. Îmbunătățește sentimentul de coordonare și echilibru.
 10. Turul scandinav este o modalitate excelentă de a pierde în greutate, în doar o oră de practică puteți arde până la 500 kcal.
 11. Afectează pozitiv coloana vertebrală, îmbunătățește postura.
 12. Este recomandată mersul pe jos de către scandinavii pentru vene varicoase. Într-adevăr, în timpul unor astfel de exerciții mușchii picioarelor sunt reduse, iar din cauza acestor reduceri sânge în venele vine repede la inima, eliberând astfel presiunea în ele.

Contraindicații de mers pe jos scandinave cu bastoane

În ciuda uriașului beneficiu al acestui tip de sport, mersul cu stâlpii de schi are, de asemenea, o serie de contraindicații care ar trebui luate în considerare dacă decideți să ieșiți pentru formare:

 1. Nu poți merge în perioada postoperatorie.
 2. Nu se recomandă exercitarea în timpul unei exacerbări a oricăror boli cronice.
 3. Nu este de dorit să se rezolve dacă există probleme serioase cu sistemul musculo-scheletic. Pentru a nu vă agrava situația, trebuie să consultați un medic.
 4. La o presiune crescută, este mai bine să se abțină de la mers.
 5. Dacă există boli infecțioase acute, mersul în stil scandinav poate fi făcut numai cu permisiunea medicului.

  Scandinavă de mers pe jos cu bastoane

De asemenea, acest sport poate dăuna corpului dacă în tehnica de mers pe jos sunt făcute următoarele greșeli:

 • Corpul este constant în mare tensiune;
 • Corpul este înclinat înapoi;
 • Gâtul este întins;
 • Capul este coborât, vederea este îndreptată constant spre podea;
 • Presat la corpul coatelor;
 • mișcarea neregulată a picioarelor și a mâinilor;
 • Când se plimbă, se întoarce puternic în spate;
 • aderență prea slabă a bățului.