Cum să frânați pe role

Patinajul cu role nu este doar o metodădivertisment pentru adolescenți, dar și un mijloc de transport pentru lucrătorii poștali, operatorii de telefonie mobilă, mesagerii și alții. Învățarea de a sta pe aceste dispozitive este deja un lucru minunat, dar după ce stăpânește tehnica schiului, se pune imediat întrebarea despre cum să încetinească rolurile și acest articol va fi despre el.

Cum pot să învăț să frânez pe role?

Trebuie să spun că există multe modalitățifinalizarea mișcării, multe dintre acestea fiind similare sau complementare. Mult depinde de viteza pe care a dezvoltat-o ​​atletul, abilitățile sale, aptitudinea fizică etc. Tehnica de frânare într-o metropolă nu este potrivită pentru cei care călătoresc pe autostradă și invers. În plus, prezența sau absența frânelor are o importanță deosebită. Având în vedere faptul că ruloul poate accelera până la o viteză de 40 km / h și nu există o carcasă protectoare în jurul acestuia sub forma unui caroserie, este foarte important să învățăm cum să cădem și, dacă este necesar, să schimbăm poziția centrului său de greutate. Din cele de mai sus rezultă că frânarea pe role este o știință specială, dar poate fi învățată.

Cum ar trebui să încetinească în jos, pe role cu frână?

Fiecare pereche de patine este echipată cu regulatmijloace pentru frânarea de bază. Și, deși producătorul le recomandă să le utilizeze în mod implicit, această metodă este foarte dificilă și necesită atletul să mențină echilibrul și o bună coordonare. Pentru a reduce viteza cu un astfel de dispozitiv, trebuie să-ți dai piciorul cu frâna puțin înainte și apoi să-ți transferi greutatea pe celălalt picior. Drept urmare, genunchiul piciorului de frânare este îndreptat și degetul este ridicat, ceea ce asigură presiunea frânei pe asfalt. Forța de frecare rezultată duce la oprire.

Acum este clar modul de frânare cu o frână standard activatădar înainte de aceasta ar trebui să înveți tehnica de a menține echilibrul și de a călători pe un picior. În plus, o oprire bruscă la viteză mare poate duce la o cădere, deci trebuie să acționați ușor și fără probleme. Dacă intenționați să stăpâniți niște trucuri și slalom, atunci personalul va trebui să renunțe și să învețe cum să frâneze pe role fără frână.

Alte tipuri de frânare

Toate acestea sunt împărțite în grupuri în funcție de viteza pe care o dezvoltă rollerul. Iată câteva dintre ele:

  1. Pentru frânarea de urgență includeți frânareacu o cădere sau un obstacol. În primul caz, sportivul poate cădea la al cincilea punct, se termină cu gazonul sau terenul pe apărare. În al doilea rând, pentru a reduce viteza, el poate folosi o persoană, un zid sau orice alt obiect care iese din pământ, de exemplu un pol.
  2. Treptat, puteți reduce viteza cude frânare cu un "plug". Pentru a face acest lucru, trebuie să vă răspândiți picioarele pe scară largă, îndreptându-vă șosetele unul către celălalt, la fel ca la picior. Este important să păstrați corpul drept și să nu lăsați rolele să se unească.
  3. "Șarpele" sau slalomul necesită un nivel destul de largspațiu, atât în ​​lungime cât și în lățime. În același timp, viteza este stinsă datorită mai multor mișcări mici: marginea anterioară este proiectată înainte, iar piciorul de sprijin acceptă greutatea corpului. Apoi, funcțiile picioarelor se schimbă și deci de mai multe ori. Și "plugul" și "șarpele" pot fi folosite de cei care vor să știe să încetinească pe role de pe un deal, dar aici este foarte important să înceapă încetinirea înainte ca viteza cu care este dificil să se facă față este câștigată. Mergând prin slalom, este important să nu mergeți în jos pe panta, ci să faceți curbe de la un capăt al drumului la altul, în timp ce înclinați genunchii și corpul în direcția turnului.
  4. Frânarea prin rotirea plană -T-stop este dejamulțimea de profesioniști. Sarcina rolei este de a transfera centrul de greutate pe piciorul de susținere, iar cel de-al doilea să se miște înapoi și să fie așezat perpendicular pe mișcare. Puțini se execută la viteză mare, în plus, această metodă poartă rapid roțile.

Acestea sunt căile de frânare, puteți învăța, dar trebuie să puteți evalua rapid situația și să alegeți o metodă mai puțin traumatizantă pentru dvs. și pentru persoanele care se află în apropiere.