Scandinavă de mers pe jos cu tehnica bastoane

Istoria de mers pe jos scandinave a început cuformarea schiorilor norvegieni care, în timpul verii, nu și-au pierdut forma și competențele atletice. Tehnica de mers pe jos Nordic cu bastoane este conceput pentru a instrui și întreține toate grupurile musculare care sunt implicate în schi.

În consecință, specialiștii în domeniul fizicsportivii de formare au descoperit că mersul norvegian cu bastoane este util nu numai pentru schiorii profesioniști. Acest tip de activitate fizică activă a început să fie folosit ca o cultură fizică terapeutică și restaurativă în procesul de reabilitare a persoanelor cu leziuni și tulburări ale coloanei vertebrale și sistemului musculo-scheletic.

Folosirea mersului pe jos cu bastoane scandinave

Principalul avantaj al mersului scandinaveste că persoanele cu probleme la nivelul coloanei vertebrale și ale articulațiilor pot distribui în mod optim încărcătura și greutatea corpului atunci când se plimbă pe bastoane. Astfel, ei se pot instrui într-un mod blând, crescând treptat sarcina și dezvoltând articulațiile și mușchii.

Prioritățile și principiile de bază ale mersului scandinav cu bastoane includ și acești factori:

 • implicarea în antrenamentul a 90% din mușchi (cu mersul normal doar 45%);
 • tonifierea mușchilor inimii;
 • întărirea și creșterea rezistenței întregului organism;
 • efecte benefice asupra sistemului respirator și a circulației;
 • dezvoltarea mobilității în comun;
 • consumul ridicat de energie și arderea activă a caloriilor.
Cum se practică mersul în stil scandinav?

Principala greșeală a sportivilor începători este controlul incorect al bețișoarelor, majoritatea primelor pur și simplu trageți-le în loc să le controlați în mod activ și să le distribuiți încărcătura.

Tehnica de mers pe jos nordic cu bețe poate fi învățat prin lucrul prin următoarele exerciții, care vă va permite să dobândească abilitățile necesare.

 1. Prima etapă este stăpânirea unui băț. Nu trebuie să fie comprimat, creând tensiune inutilă a mâinii, ar trebui să devină o continuare a mâinii.
 2. Când te plimbi pe un baston, nu trebuie să te apleci, ci să creezi o mișcare respingătoare. Cu o pregătire constantă, o mișcare netedă a brațului de la umăr este dezvoltată fără o mișcare și o sarcină pe cot.
 3. Trebuie să ne amintim că forța de împingere de la sol depinde de eficiența și sarcina rezultată, astfel încât repulsia energetic - acesta este punctul principal în dezvoltarea abilităților de mers pe jos.
 4. Corpul trebuie să fie ușor înclinat în timp ce conduceți, cu spatele și coloana vertebrală neclintită.
 5. Mișcarea mâinilor și a picioarelor trebuie să fie sincronă și să corespundă laturilor opuse - mâna dreaptă cu piciorul stâng și, dimpotrivă, mâna stângă cu piciorul drept.
 6. Atunci când mersul pe jos, trebuie să acorde o atenție la sarcina pe picior, ar trebui să existe o trecere graduală de la călcâi la degete, eu folosesc întreaga suprafață.

Înainte de începerea instruirii, este necesar să se încălzeascămușchilor și articulațiilor cu ajutorul celor mai simple exerciții de la gimnastica școlară. La sfarsitul antrenamentului, trebuie sa faceti cateva exercitii de respiratie sau un complex scurt de intindere.