tipuri de gimnastică

Gimnastica este un sport minunat,nu numai pentru a-și îmbunătăți sănătatea fizică, ci și starea lor emoțională. Principalele tipuri de gimnastică: sport, sănătate și aplicate. Astăzi suntem interesați de prima direcție în care se desfășoară competițiile.

Tipuri de gimnastică

Gimnastica este un sistem de exerciții,care necesită o anumită pregătire și forță fizică, deoarece ele conțin elemente destul de complexe. Este una dintre cele mai vechi sporturi. În lista programelor de gimnastică a Jocurilor Olimpice introduse în 1896. Până în prezent, acest sport este foarte popular. Pentru sporturi se desfășoară: acrobatice, artistice, sport și gimnastică de echipă.

Să luăm în considerare fiecare sport de gimnastică sportivă:

  1. acrobatic. Implică punerea în aplicare a anumitor exerciții, care se bazează pe menținerea echilibrului și efectuarea rotațiilor. În general, există 3 grupe de exerciții: salturi, exerciții în perechi și grupuri.
  2. ficțiune. Atleții efectuează diverse exerciții pentrumuzica. Se permite utilizarea unor astfel de lucruri, cum ar fi banda, minge, buclă etc. Acest tip de gimnastică dezvoltă o flexibilitate excelentă, o coordonare și îmbunătățește, de asemenea, starea tuturor muschilor.
  3. sport. Sportivii concurează în anumitescoici, precum și în exerciții libere și salturi de sprijin. Tipuri de coji de artilerie de gimnastică: exerciții de podea, cal, inele, suport de salt, bare, traversă și jurnal.
  4. Lucrul în echipă. Competițiile se desfășoară în rândul femeilor, bărbaților, precum și în echipe mixte, care pot fi de la 6 la 12 persoane. Țara natală a acestei direcții este Scandinavia.

Competițiile se desfășoară în conformitate cu anumite reguli,și există și multe cereri din partea judecătorilor, care trebuie neapărat urmate. Acestea privesc atât executarea corectă a exercițiilor, cât și apariția sportivului.