tipuri de atletism

Toate tipurile de atletism sunt cele mai multeun sport natural pentru o persoană. De la o vârstă fragedă învățăm să meargă și a alerga, arunca o minge - și atletism este un toate aceste opțiuni familiare din copilărie, dar numai formă puțin mai complicat. Poate că este din cauza atletism sale de natură organică atât de bune pentru sănătate. În plus, acesta este unul dintre cele mai vechi sporturi cunoscute de omenire începând cu 776 î.Hr..

Track and field atletics: sport

Tipuri de atletism destul de diferite: aceasta include trasee de mers pe jos, și o varietate de curse, inclusiv curse cross-country și sprinturi, precum și toate tipurile de-rotunde tehnice, cum ar fi sărituri și aruncări:

 • rulați (vom examina mai detaliat mai jos);
 • sărituri: în înălțime, în lungime, cu pol, salt triplu;
 • mersul pe jos trasee;
 • Aruncarea cojilor: o suliță, un disc, un ciocan, un nucleu;
 • toate-rotund.

Dintre toate acestea, cea mai marepopularitatea în rândul fanilor a ajuns doar la sporturile de cross-country - este o modalitate gratuită și plăcută de a menține frumusețea și sănătatea corpului. Și nu este nevoie de echipament special - numai pantofi de alergat și un trening. Crede-mă, în comparație cu alte sporturi, aceasta este o cheltuială foarte mică!

Cu salturi de la atletism, noi toți introducemîncă la școală. În mod obișnuit, după cursuri, acei studenți care au un succes deosebit în acest domeniu sunt încurajați să viziteze secțiunea pentru dezvoltarea în continuare a abilităților, de unde traseul direct spre oraș, competițiile regionale și în continuare la campionatele mondiale.

O varietate în cale și câmp este totul în jurul -acesta este un tip de competiție în care sportivii concurează în mai multe discipline, dar în diferite discipline, ceea ce face posibilă identificarea atletului cel mai multilateral dezvoltat. Surprinzător, femeile care se angajează în jurul valorii de toate și au un drum bun la orice distanță și sare în lungime sau înălțime, sunt capabili să câștige în competiție chiar și specialiști înguste luați în mod special specii individuale.

Track and field atletics: alergare

Atletismul pe terenuri este destul de divers, unele necesită stamina, altele - abilitatea de a dezvolta rapid viteza. Acestea includ o varietate de variații:

 • sprints (distanțe standard - 100 m, 200 m și 400 m);
 • barieră de rulare (100 m, 400 m);
 • care rulează pe distanțe medii (de obicei la distanțe medii se echivalează distanța de la 800 la 3000 m, aici este și traseul cu obstacole la 3000 m);
 • care rulează pe distanțe lungi (standardul doi - 5000 m și 10 000 m);
 • cruce (alergare);
 • maraton (care rulează de-a lungul traseului pe distanțe foarte lungi);
 • Releu (cel mai comandant tip de pista de alergare și atletism de teren, incluzând următoarele opțiuni: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m sau 4 × 1500 m).

Atletismul poate fi practicat atât penivel profesionist și amator. În SUA, mulți locuitori din ambele orașe și orașele mici fac regulat joguri pe distanțe medii

săritura la atletism

pentru a păstra corpul în formă. În plus, astfel de exerciții întăresc perfect sistemul cardiovascular și plămânii, promovează rezistența și tonusul muscular. Mai mult decât atât, este alergatul care este principalul dușman al depunerilor de grăsime pe stomac.</ P>

În plus, deoarece este ușor de văzut, tipurile de difuzare întrack-ul și atletismul de teren nu implică exclusiv ocupații individuale: releul cere ca echipa să fie deosebit de coerentă, ceea ce înseamnă că dezvoltă spiritul de echipă și capacitatea de a lucra într-o echipă.

Apropo, copiii sunt date în secțiunea atletismpoate fi de la 7-8 ani. La această vârstă, organismul este deja pregătit pentru astfel de încărcături și, în plus, dacă se dovedește că copilul are abilitatea, în viitor va fi capabil să joace sport profesional.