tratamentul cu tenosinovite

Tendovaginita este o inflamație cronică sau acută a tecii tendonului. Se dezvoltă în domeniul articulației încheieturilor mâinii, piciorului, tendonului și gleznei lui Achilles.

Simptomele tendovaginitei

Simptomele principale includ durerea acută cumișcări și umflături de-a lungul tendonului. Când reîncărcarea durerii nu este ascuțită și nu permanentă, ci numai în momentul mișcării. Uneori se poate dezvolta tendovaginita crepitantă, care se caracterizează prin crunching și scârțâind în zona tendonului. Cu neintervenție prelungită, tendovaginita poate dobândi o formă cronică și poate restricționa permanent mișcarea articulației inflamate.

Tratamentul tendovaginitei

Tratamentul tendovaginitei depinde de cauzele apariției acesteia și pot exista mai multe.

Tinozinita infecțioasă nespecifică acută

Această boală apare atunci când are loc o deteriorarevaginul sinovial a pătruns în el prin microflora patogenă pirogenică. Cele mai frecvent observate în tendoanele tendoanelor flexor ale degetelor. Acesta curge cu senzații dureroase din cauza acumulării de puroi, care blochează fluxul sanguin al tendonului. Poate fi însoțită de febră, durere severă și limfadenită. În cazurile severe, când piciorul intră în pungile sinoviale radiale și ulnare, poate provoca frisoane, febră, umflături și dureri severe. Dacă tratamentul prematură poate amenința cu necroza tendonului.

tratament este efectuată într-un spital și este adesea efectuatăprin deschiderea și purificarea ulterioară din formațiuni purulente, imobilizarea degetului și aplicarea unui curs de medicamente antibacteriene și antiinflamatoare.

Tendovaginită cronică infecțioasă

Cel mai adesea provocat de o microfloră care conține brucela, bacterii tuberculoase, spirochete. Caracterizat prin umflarea nedureroasă.

tratament constă în restrângerea mișcărilor și aplicării antibioticelor.

Tendovaginita aseptica

La astfel de tipuri de boli transportapost-traumatic și tenosinovită reactivă inflamatorie. Cel mai adesea, acest tip de tendovaginită se dezvoltă de la microtraumatism permanent, de exemplu, în dactilografi sau pianisti. Este însoțită de crepitus în regiunea tendonului, slăbiciune în articulație și incapacitatea de a efectua mișcări precise și delicate.

În perioada acută a bolii, primareste impunerea lanțurilor pe zona articulației afectate într-o poziție funcțională. Apoi prescriu un curs de proceduri fizioterapeutice, medicamente antiinflamatoare, comprese, unguente. Cu o scădere a inflamației, se recomandă practicarea exercițiilor fizice cu o creștere treptată a încărcăturii.

Tenosinovita posttraumatică

Tenosinovita posttraumatică este o consecințăvânătăi și entorse, uneori cu o hemoragie în vaginul tendonului. Pentru tratamentul, imobilizarea, procedurile fizioterapeutice sunt arătate și cu hemoragii semnificative, puncția tecii tendonului.

Pentru a trata tendovagitita?

Toate tipurile de tendovaginită sunt tratate medical, dar sunt utilizate pentru diferite medicamente, în funcție de cauzele debutului și de complexitatea acestora.

cronică tenosinovită

Cel mai adesea, acestea sunt antiinflamatoaremedicamente, antibiotice, comprese și unguente. În majoritatea cazurilor este necesară imobilizarea articulației. Este benefic pentru tratamentul tenosinovita fizioterapie termice diferite, cum ar fi ozocherită, parafina, phonophoresis, UHF, etc. În timpul perioadei de recuperare sunt prezentate terapia de masaj și exerciții fizice.</ P>

În plus față de metodele tradiționale de medicină, este posibiltratamentul tendovaginitei prin remedii folclorice. Dar trebuie să ne amintim că auto-medicația este periculoasă pentru sănătate și că metodele folclorice sunt doar ajutoare pentru o recuperare rapidă. În tratamentul tendovaginitelor remediile populare este mai bine să se consulte un medic în prealabil pentru a coordona acțiunile pentru tratamentul cel mai eficient și cea mai rapidă recuperare.