gimnastica pentru baieti

Ca o regulă, toată lumea aspiră să dea fiului în secțiune,unde te învață să te ridici singur. Cu toate acestea, acest lucru nu reduce popularitatea acestui tip de exercițiu, cum ar fi gimnastica pentru băieți. Desigur, cercurile de gimnastică sunt mai populare pentru fete, dar pot aduce multe avantaje sexului puternic. Înainte de a da copilului gimnastica, merită să înțelegeți cu atenție toate formele sale și să determinați direcția.

Jocuri sportive de gimnastică

Mai întâi de toate, este necesar să se facă distincția între sporturile de gimnastică și sporturile de gimnastică. Deci, la tipurile de sport de gimnastică poartă oficial astfel de discipline:

  • gimnastica sportiva;
  • gimnastica artistica;
  • sport acrobatic;
  • sport aerobic.

Uneori, elemente de gimnastică sportivă găsite în alte discipline, dar, pentru ca aceasta să devină o gimnastă, trebuie să alegeți una dintre aceste patru opțiuni.

Caracteristicile tipurilor de sport de gimnastică

Nu toate tipurile de gimnastică sunt potrivite pentru băieți. Să luăm în considerare toate tipurile în detaliu și să definim principalele caracteristici ale acestora:

Gimnastică sportivă

Este un sport olimpic multi-sport, în careinclude (pentru bărbați) - exerciții pe inele, pe traversă, pe cai, pe barele neuniforme, pe exerciții de podea și pe salturi de sprijin. De regulă, în astfel de lecții, antrenorii includ elemente și exerciții de acrobație, gimnastică ritmică, jocuri, coregrafie și altele.

Gimnastica ritmică

Acest sport este exclusiv de sex feminin. Acestea includ diferite elemente de dans care pot fi executate ca și în cazul diferitelor obiecte în mâini și fără ele. Este, de asemenea, un sport olimpic.

acrobație

Acest sport implică diferiteconcursuri și campionate. Acrobația include trei grupuri de exerciții: salturi acrobatice, exerciții pereche și de grup, exerciții pe o trambulină. Puteți efectua antrenament în sala de sport și pe terenul de sport.

Sport aerobic

Acest sport implică interpretareaun complex continuu de exerciții care include combinații de mișcări aciclice complexe din punct de vedere tehnic, diverse elemente de interacțiune între parteneri care sunt complexe în complexitate. Sport aerobic înseamnă performanțe individuale, perechi mixte, trei și șase în diferite compoziții. Bazele coregrafiei sunt etapele de bază aerobice și conexiunile lor diferite. Din 1995, aceasta este o disciplină olimpică.

Gimnastica pentru băieți: este periculos?

Mulți se tem de gimnastică și acrobație,Deoarece aceste sporturi par a fi cele mai traumatizante. Dimpotrivă, înainte de a efectua fiecare element, acesta este sortat în mai multe mici și simple, ceea ce face posibilă îmbunătățirea execuției până la automatizare și efectuarea ei la fel de ușor și natural ca un salturi simple. Copiii din gimnastică nu sunt niciodată stânjeniți și neînvățați, deoarece disciplina și coordonarea mișcărilor sunt cu siguranță punctul lor forte!

În astfel de cursuri de formare, nu numai dexteritatea și coordonarea mișcărilor se dezvoltă, dar eu sunt întregul sistem muscular.

copiii din gimnastică

Datorită încărcării variate, aceasta se produceîn mod egal, și acești sportivi întotdeauna arată subțire și se potrivesc. Mișcările rapide, care sunt umplute cu instruire, dezvoltă perfect sistemele respiratorii și cardiovasculare, ceea ce face munca lor armonioasă și armonioasă. </ P>

Încărcăturile regulate întăresc oasele și articulațiile,care, la rândul său, permite un risc mai mic de rănire. În plus, un copil care efectuează diverse trucuri și exerciții de la vârsta de 5-7 ani, știe să facă grupuri, ceea ce îi permite să nu se teamă de leziuni accidentale și să se simtă încrezători în orice situație.