atletism pentru copii

Atletism pentru copii - cel mai naturalun fel de sport. Abia după ce a învățat să meargă, micuța se îndrăgostește la un moment dat să-și stăpânească școala și să facă diverse feluri de sărituri și toate aceste cursuri nu numai că ajută la aruncarea energiei inutile, ci și la dezvoltarea unui corp. Pentru corpul uman, alergatul are o proprietate care întărește în general ceea ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a întregului corp în ansamblu și nu la nici o parte a acestuia. În plus, rezistența este temperată, ceea ce reprezintă o proprietate foarte importantă pentru orice persoană.

Atletismul pentru copii: nu-i dai copilului?

Atletismul pentru copii este foarteutilă și necesară, dar este important ca bebelușul tău să aibă tendința să-i facă. Din fericire, acest sport vă permite să monitorizați independent copilul pentru a stabili dacă copilul dvs. este potrivit pentru astfel de activități. Deci, uitați-vă la prezența următorilor factori:

  • copilul este mobil, iubește să alerge și să sară;
  • un copil este adesea conducătorul jocurilor pentru copii;
  • distracția preferată a bebelușului - de a participa la competiții cu alți copii cu forță și agilitate;
  • Copilul tău se dedică conducerii și știe cum să tolereze eșecul;
  • copilul este dezvoltat armonios și fizic puternic.

Dacă toate acestea, sau cele mai multe dintre aceste fapteexistă un loc pentru a fi, atunci copilul dvs. este destul de potrivit pentru acest tip de antrenament. Este important să înțelegeți că activitatea fizică și hiperactivitatea sunt două lucruri diferite. Copilul hiperactiv nu ar trebui să primească o astfel de secțiune - aceasta va epuiza atât pe sine, cât și pe antrenorul său. Acest fenomen se referă mai mult la sfera mentală a vieții, iar atletismul nu poate afecta acest lucru pozitiv.

Sectiunea de atletism pentru copii

Dacă se folosește atletismul la școalăcele mai diverse domenii ale acestui concept foarte voluminos, școlile specializate de sport în atletism presupun alegerea unei direcții specifice. Există mai multe dintre ele:

  • exerciții în alergare;
  • sărituri: în înălțime, în lungime, cu pol, salt triplu;
  • mersul pe jos trasee;
  • Aruncarea cojilor: un disc, un ciocan, o suliță, un nucleu;
  • toate cursele și cursele releu.

Desigur, este necesar să alegeți numaiîmpreună cu copilul dumneavoastră, ghidat de abilitățile și interesele sale. Datorită faptului că atletismul este familiar copilului de către școală, este logic să afli ce îi place cel mai mult sau să vorbești cu profesorul său de educație fizică.

Merită să înțelegeți că elfizic și ereditate (de multe ori ghici cum copilul va crește, puteți de fizicul părinților săi). De exemplu, orice salturi (atât în ​​înălțime cât și în lungime) sunt cele mai bune pentru copiii cu picioare lungi. Dar cei mai buni alergători sunt bărbați ușori, subțiri și în vârstă scurtă. Dacă copilul este supraponderal, va fi dificil pentru el să obțină succes în acest sport, dar orele pot ajuta copilul dumneavoastră să controleze greutatea.

atletism la școală

Dacă copilul dvs. este înclinat să lucreze în echipă, puteți să-l dați secțiunii curselor de transfer - aici rolul principal este dat consistenței întregii echipe.

Pentru pluses de atletism, care de obicei sunt iubitcopii, este de asemenea posibil să atribuiți faptului că acest tip de sport costă părinții mai ieftini decât restul. Tot ceea ce este necesar este un costum sportiv de calitate și adidași speciali sportivi care reduc încărcătura articulațiilor și protejează copilul de riscul de rănire. Nu uitați că acordarea copilului unor astfel de secțiuni este cu vârste cuprinse între 7-8 și 11 ani - aceasta este o vârstă ideală atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.