decât mersul cu scandinave utile cu bastoane

Mersul în stil scandinav este, de asemeneaalte nume, cum ar fi finlandeză, suedeză și norvegiană, dar implică același tip de mers pe jos. Acest sport este o simbioză foarte reușită a unei plimbări ocazionale în aerul curat și activitatea fizică activă. Clasele pot fi organizate indiferent de perioada anului și de locul de reședință. În plus, pentru a se angaja în acest tip de sport, nu este nevoie de o mulțime de costuri materiale, pentru clase este suficient doar pentru a ridica stalpi de schi pentru cresterea ta. Pe lângă confortul tehnic, aceasta este o lecție foarte utilă. Deci, cât de utile mersul cu scandinavii cu bastoane - să vorbim mai departe.

Beneficiile mersului nordic pentru sănătate

Vorbind despre utilitatea mersului scandinav,este de remarcat faptul că acest tip de mers pe jos este un efect foarte benefic asupra sănătății și bunăstării. Atunci când formarea sistematică cu sarcina măsurată intareste muschiul inimii si a sistemului cardiovascular. Din cauza profundă și chiar respira bine dezvăluie plămâni, ceea ce le face mai sănătos și, în același timp, îmbunătățește funcționarea întregului sistem respirator.

În timpul unui antrenament o persoană poate treceo distanță destul de impresionantă, în timpul căreia se menține o frecvență cardiacă constantă, ceea ce permite normalizarea tensiunii arteriale și scăderea nivelului colesterolului rău. De asemenea, mersul dinamic intră în categoria încărcăturilor aerobe și ajută la reducerea grăsimii subcutanate. În timpul acestei plimbări 90% din mușchii corpului și cea mai mare parte a articulațiilor funcționează, ceea ce ajută la întărirea întregului schelet.

Plimbarea cu bastoane scandinave este un idealo alternativă la un sport grea pentru persoanele supraponderale, cu boli ale sistemului musculo-scheletic și persoanele în vârstă. La urma urmei, în mâini sunt în mod constant suportă poli, care reduc riscul de cădere și distribuție a încărcăturii.

Beneficiile mersului nordic pentru sănătate

Scandinavă regulile de mers și beneficiile sale

Pentru a face plimbarea profitabilă, trebuie să stăpâneștitehnica ei. În primul rând, puteți încerca să faceți pasul obișnuit, purtând bastoanele, ținându-le în mijloc, astfel încât să puteți captura ritmul. Apoi coborâți bastoanele și, luând un pas de la piciorul drept, împingeți-vă cu mâna stângă, pasind cu piciorul stâng și împingând cu mâna dreaptă.

Când stați pe orice picior, aveți nevoie de elfaceți mai întâi pe călcâi, apoi trageți peste întregul picior, transferați greutatea pe pernă și apoi pe degete. Cu degetele unui picior fără opriri, trebuie să pasi imediat pe călcâiul piciorului următor.