Scandinavă de mers pe jos cu bastoane

Turul scandinav, sau mersul pe jos cu stâlpi de schi este un mod minunat de fitness potrivit pentru orice anotimp al anului.

Folosirea mersului cu stalpi de schi

Astfel de mers pe jos ajuta la dezvoltarea de masa musculara siPentru a elimina excesul de greutate, economisind astfel îmbinările. Persoanele de vârstă înaintată și persoanele supraponderale sunt foarte greu de parcurs de mult timp. Dacă mergeți pe bastoane, puteți depăși o distanță mult mai mare și, prin urmare, ardeți mai multe calorii. În timpul iernii, când există gheață, există întotdeauna o șansă de cădere. Stick-urile oferă o oportunitate pentru ca acest proces să devină mai stabil. Călătoriile scandinave fac încărcarea pe corp cât mai echilibrată, deoarece implică nu numai mușchii picioarelor, ci și 90% din mușchii întregului corp. La aceeași presiune pe genunchi, articulații și coloanei vertebrale - minimul.

Mersul în stil scandinav joacă rolul de aerobic. Acestea sunt sarcini lungi și uniforme de intensitate scăzută. Acest lucru reduce masa de grăsime corporală, întărește inima, plămânii, vasele de sânge, normalizeaza tensiunea arteriala, scade colesterolul, și oasele devin mai puternice. nordic walking este utilizat pentru a îmbunătăți postura, pentru a depăși problemele cu umeri și gât. Acesta îmbunătățește simțul echilibrului și coordonării. Toate acestea sunt doar o mică parte din ceea ce dă mers nordic.

Scandinavă de mers pe jos ca drept

Corectați mersul cu bastoane

Este foarte important să înțelegeți cum să începețiScandinavă de mers pe jos. Mai întâi de toate, este necesar să alegeți stick-ul potrivit. Înălțimea unei persoane în centimetri trebuie să fie înmulțită cu 0,68 și rotunjită în jos cu numărul obținut. Cu cât lungimea bastoanelor este mai lungă, cu atât este mai mare încărcătura pe brațe și umeri. Această opțiune este potrivită pentru persoanele cu picioarele slabe și dureroase. Cu boli ale articulațiilor cotului sau umărului, precum și osteocondroza cervicală, este posibil să se ia bețe puțin mai scurte.

Mersul în stil scandinav este bun și rău

Tehnica de mers pe jos nordic implicăRealizează mișcări ritmice, asemănătoare cu mișcările mersului obișnuit. Este necesar să se miște energic și intens, dar în același timp este natural. Brațul și piciorul se deplasează în mod sincron. Pasul cu piciorul stâng este însoțit de o mișcare simultană a mâinii stângi, atunci același lucru se întâmplă și cu partea dreaptă.

Lățimea brațului determină lățimea treptei. Cu cât este mai mult valul mâinii, cu atât este mai mare pasul cu piciorul. Pentru că pierderea în greutate este mai eficientă este un pas larg, deoarece crește nivelul de stres pe corp. De asemenea, organismul nu se oprește. Împreună cu mișcarea brațelor și picioarelor, umerii, pieptul, șoldurile și gâtul se mișcă. Tema este selectată individual. Singura condiție: ar trebui să fie confortabilă. Indiferent de viteza aleasă, aceasta va fi în orice caz corectă.

care oferă plimbări scandinave

Merită să ținem cont de faptul că mersul cu scandinaviibastoane nu va da un rezultat fulger. După câteva exerciții, scurtarea respirației va dispărea și veți simți o creștere a forței și a energiei. În prima lună de mers pe jos nordic, capacitatea de lucru și rezistența organismului va crește. Dacă anterior existau anxietăți frecvente legate de inimă și de presiune, atunci chiar acum starea ar trebui să se îmbunătățească în mod semnificativ. După o lună și jumătate de antrenament, greutatea va scădea încet. Dar cheia succesului de mers pe jos scandinave este în formare constantă. După un an de cursuri obișnuite, se va observa un rezultat serios. Corpul va deveni subțire și se va potrivi, puterea și energia vor fi adăugate.

Beneficiile și răul de mers pe jos scandinave suntsimțul proporției și caracteristicile individuale ale corpului. Nu se recomandă implicarea în acest tip de mers pe jos la persoanele cu insuficiență cardiacă, procese inflamatorii în organele pelvine și sângerare în timpul nașterii.