Mersul finlandez cu bastoane

Mersul finlandez cu bastoane a apărut în Finlanda,de aici numele. Acest tip de fitness poate angaja oameni, indiferent de sex, vârstă și fitness fizic. În plus, această direcție nu are contraindicații. Vă puteți angaja în orice teren și în orice moment al anului. Instruirea ar trebui să aibă loc cel puțin de două ori pe săptămână și să dureze o jumătate de oră.

Ce este utila mersul cu bastoane?

În ciuda ușurinței de a face acest tip de fitness are o serie de avantaje:

 1. Practic, 90% din mușchi sunt implicați în timpul antrenamentului. Mușchii părților superioare și inferioare ale corpului primesc încărcătura.
 2. În comparație cu mersul obișnuit, finlandezii ard 50% mai multe calorii.
 3. Datorită folosirii bastoanelor, presiunea asupra coloanei vertebrale și a genunchilor este redusă.
 4. În timpul antrenamentului, pulsul crește, ceea ce este benefic pentru activitatea plamanilor și a inimii. În plus, nivelul colesterolului rău scade.
 5. Îmbunătățește echilibrul și coordonarea mișcărilor.

Tehnica mersului finlandez cu bastoane

Particularitatea instruirii este aceeapersoana face mișcări naturale, ca în mersul obișnuit, dar numai intensitatea și ritmul cresc. Este important să se ia în considerare faptul că amploarea oscilației mâinilor depinde în mod direct de mărimea pasului. Tehnica de mers pe jos în Finlanda este următoarea: făcând un pas cu piciorul stâng, scoateți simultan vârful drept înainte și împingeți-l de la sol. Faceți un pas cu piciorul drept și împingeți cu bastonul stâng.

Tehnica de mers pe jos cu bastoane se bazează pe astfel de poziții:

 1. Stick-urile în mâini trebuie ținute cu încredere, dar fără tensiune.
 2. Cu mâna, luați stick-ul în spatele trunchiului, îndreptați cotul. În același timp, este necesar să deschideți palma mâinii și să răsuciți partea superioară a corpului în spatele brațului.
 3. Finlandeză cu tehnica de mers pe jos

 4. Corpul trebuie ținut drept și ușor înclinat înainte.
 5. Țineți stick-ul la un unghi de 45 de grade.
 6. Efectuând un pas trebuie să vă rostogoliți de la călcâi până la vârful picioarelor și împingeți de pe sol cu ​​degetele.

Pentru cursuri trebuie să aveți bastoane speciale,care sunt mult mai scurte decât schiul. Bastoane finlandeze de mers pe jos sunt de două tipuri: standard și telescopic, cu mai multe segmente. Toate bețele au curele speciale care arată ca mănuși fără degete. Mai jos, au un vârf din cauciuc, care este important pentru antrenament pe o suprafață tare. Există, de asemenea, un vârf special, care face posibilă trenul pe gheață. Stickurile pentru mersul finlandez sunt realizate în principal din aluminiu, fibră de carbon și materiale compozite.