Scandinavă de mers pe jos cu bastoane

Este ușor să ghiciți că scandinavii merg cubastoane au apărut exact în Scandinavia. Schiorii locali nu au vrut să piardă forma și dexteritatea în timpul sezonului fierbinte, în legătură cu care au început să practice un tip special de mers pe jos cu stâlpi de schi. Popularitatea acestui sport a câștigat rapid popularitatea, iar sportivii care concurează la Jocurile Olimpice deseori aleg acest tip de încărcare aerobă.

Plimbarea în scopuri medicale: care este aspectul scandinav mai bun decât alții?

Mersul nordic în prezentincredibil de popular, și este practicat în întreaga lume. Este disponibil pentru oameni de orice avere financiară și de toate vârstele. Avantajul său principal - cu nivelul adecvat de exerciții fizice, nu este atât de dificil pentru trup ca mersul pe jos sau chiar mersul obișnuit. Judeca pentru tine:

 • prezența bastoanelor reduce încărcătura articulațiilor membrelor inferioare;
 • datorită bățurilor omul se mișcă mai repede decât cel obișnuit;
 • exercită efectiv sistemul cardiovascular;
 • Ajută la vindecarea problemelor umărului și gâtului;
 • ajută la restaurarea sau corectarea posturii;
 • rezistența generală se dezvoltă;
 • activitatea inimii și a plămânilor se îmbunătățește.

Scandinavă (finlandeză, norvegiană) de mers pe jos -Un tip mare de fitness, care nu necesită echipamente costisitoare. Veți avea nevoie de adidași adiționali și o pereche de bețișoare speciale pentru mersul scandinav, care sunt selectate pentru creștere, ca în cazul schiurilor, dar mult mai scurte decât strămoșii lor. Prezența bastoanelor vă permite să vă protejați articulațiile, ceea ce înseamnă că o astfel de investiție va fi plătită în echivalentul sănătății. Accesibilitatea mersului norvegian cu bastoane este un plus important al sportului, deoarece mulți oameni preferă să se angajeze în corpul și sănătatea lor, dar nu au mijloacele necesare pentru a participa la cursuri scumpe sau pentru a cumpăra echipament ieftin.

Ce este utila mersul cu bastoane?

Beneficiul mersului cu bastoane poate fi vopsitpentru o lungă perioadă de timp, deoarece aceasta este într-adevăr o modalitate uimitor de utilă de a menține corpul în ton. Să luăm în considerare cele mai strălucitoare și cele mai impresionante aspecte pozitive:

 1. Călătoriile scandinave vă permit să aduceți înapoi la viață o persoană care are probleme cu sistemul musculoscheletic.
 2. Dacă doriți să scăpați în greutate - este vorba despre scandinavul de mers pe jos, care vă va permite să obțineți rezultatele dorite într-un timp scurt și fără o dietă înfometată.
 3. Puteți să practicați acest tip de sport pe tot parcursul anului!
 4. Ca urmare a inhalării ritmice și a expirării unui aer natural, vă veți simți mult mai bine.
 5. Mutarea în mod regulat este posibilă în 50 și 60 de ani pentru a-și menține corpul într-un ton și să nu devină neajutorat.
 6. Spre deosebire de alte sporturi similare, estemersul în nord vă permite să dați o sarcină crescută pe mâini, presă și umerii, de ce corpul arde mai multe calorii, iar postura devine din ce în ce mai grațioasă.
 7. Scandinavul de mers pe jos poate fi practicat de întreaga familie - este sigur chiar și pentru copii.

Cu un astfel de spectru de proprietăți pozitive, puțini oameni se vor putea lepăda de plăcerea de a stăpâni un nou sport, care încă nu este prea răspândit în Rusia.

Stick-uri pentru sprijin pentru mersul nordic

Finala de mers pe jos

Stickurile pentru mersul pe jos și bastoane pentru schiuri sunt lucruri diferite. Scarlatoarele scandinave sunt oarecum mai scurte și au un tip special de atașament pentru mâini care le permit să fie fixate.

Există o formulă specială, datorită căreia toată lumea poate calcula cu ușurință dimensiunea bățului pentru creșterea: înălțimea dvs. x 0.68 (± 5cm) = lungimea bastoanelor.

Pentru o persoană de 150, avem nevoie de bastoane de 105 cm,și cu o înălțime de 185 cm, bastoanele au nevoie de cele mai lungi - aproximativ 125 cm. Cu cât bastoanele sunt mai înalte, cu atât este mai mare încărcătura, astfel încât, în timp, puteți lua modelul cu 5 cm mai mare decât cel precedent. Costul lor variază de la o medie de 30 până la 60 USD.