odihnă activă

În lumea de astăzi, plină de mișcare și grabă,mulți oameni preferă odihnă activă pasivă. Este clar că este mult mai ușor să te culci pe canapea în fața televizorului decât să faci muncă fizică. Mai ușor, atunci este mai ușor, dar este mai util? Activitatea de odihnă temperează corpul și îi dă putere și se odihnește pasiv, o persoană devine inactivă și, în mod natural, toate rănile ies.

Odihnă activă - ce este?

Odihna activă este un tip de recreere, în careo persoană poate pierde povara oboselii acumulate cu ajutorul exercițiilor fizice. Mulți oameni pot spune că se obosesc la locul de muncă chiar și fără odihnă activă și este mai ușor și mai plăcut pentru ei să-și petreacă timpul acasă, făcând ceea ce le place. Oamenii de stiinta au demonstrat mult timp ca, odata cu odihna activa, o persoana isi recapata puterea de mai multe ori mai repede si toate sistemele incep sa lucreze fara intrerupere.

Odihnă activă - plusuri

Pluses de agrement activ o cantitate imensă,Este deosebit de important ca aceasta sa fie folositoare la orice varsta, iar numarul speciilor sale isi multumeste abundenta. Timpul liber activ în natură este unul dintre cele mai utile și plăcute, iar avantajele acestuia sunt mult mai mari.

  1. Odihnă activă și sport, în primul rând,contribuie la eliberarea unui hormon atât de important pentru corpul nostru - adrenalină. El are cea mai puternică proprietate de ardere a grăsimilor, care permite corpului să scape de "povară" inutilă.
  2. Acest tip de odihna ajuta la cresterea activitatii fizice a persoanei si la imbunatatirea formei. Prin urmare, starea de spirit excelentă pentru întreaga săptămână de lucru și un bonus plăcut - tonul muscular și corpul frumos.
  3. Varietatea. Există multe tipuri de odihnă și, indiferent dacă sunteți tineri sau bătrâni, există întotdeauna posibilitatea de a alege ceea ce vă place. Dacă obiectivul dvs. - de a obține o doză mare de adrenalină - se implică în sporturi extreme.

odihnă activă

Recreare activă

Principalul și poate singurul dezavantajEste de necontestat - pericolele de activități în aer liber. Implicarea în activitatea fizică, există întotdeauna riscul de rănire, în special pentru o vacanță activă de iarnă, dar dacă luați măsuri de precauție și nu exagera - poți face fără consecințe grave, a primit doar o stare de spirit bună și o taxă de energie pentru o lungă perioadă de timp.

Restul activ - tipuri

Dacă vă decideți să faceți o vacanță activă, atunci tueste necesar, în primul rând, să decideți ce vă atrage mai mult - natura, viteza, apa sau plimbarea în aer liber. În alegerea tipului de sport și de agrement care vă interesează, un număr imens de oferte sunt deschise pentru vizualizarea de mai jos.

Tipuri de activități în aer liber

Cele mai populare tipuri de activități în aer liber:

1. surfing. Acest tip este potrivit pentru tinerii și bătrânii energici care nu se tem să se confrunte cu pericolul față în față. Doza de adrenalină și senzații de neuitat sunt asigurate.

unde să petreceți o vacanță activă

2. vânătoare. Acest tip este potrivit pentru bărbații care sunt obosițidin munca de rutină de zi cu zi și vis să vizitez natura. Ce poate fi mai plăcut decât mirosul de iarbă și așteptarea jocului care se apropie. De ce nu o faci în timpul liber?

sărbători active de iarnă

3. pescuit. Pentru mulți, cea mai plăcută formă de recreere, la urma urmeieste bine să stai în aerul proaspăt lângă apa liniștită și să te scufunzi în gândurile tale. Activitate de odihnă activă în familie - pescuit, este considerată familie, deoarece este mai plăcută pentru întreaga familie să pescuiască.

activități de agrement

4. Bicicliști. Prin dreptul este unul dintre sporturile accesibile și populare. Ai nevoie de o mulțime de dorințe și o bicicletă. Și acum conduceți deja aerul curat într-o companie plăcută de prieteni.

tipuri de activități în aer liber

turism. Unitate cu natura departe de beneficiile civilizației -accesibil pentru toate odihna. Simțiți „Robinson“, petrecerea timpului în pădure de pe mal, sau oriunde în munți se vor relaxa și sufletul și trupul, primind o taxa foarte mare de energie pozitiva.

o recreere activă neobișnuită

Idei pentru odihnă activă

Ideile sunt cu adevărat uriașe, și cu toată lumeaÎn timpul zilei sunt din ce în ce mai multe. Adunați-vă prietenii și discutați despre ceea ce doriți să faceți. La urma urmei, este mult mai plăcut să petreceți timp cu beneficii într-o companie plăcută. Pentru a vă facilita alegerea celei mai interesante activități, am pregătit o listă de idei interesante pentru recreere.

Unde să petreceți o vacanță activă?

Una dintre destinațiile cele mai populare în timpul liber activ:

1. paintball - un joc de echipă vesel folosind markeri (bile cu vopsea), pe care trebuie să-i marchezi (împușcă) rivali. Este un sport util, memorabil și activ.

activități în aer liber

2. Zid de alpinism - este considerată o formă periculoasă de recreere. Dar dacă nu vă este frică de înălțimi și sunteți dispuși să petreceți un timp interesant - înainte de a cuceri noi vârfuri.

ce fel de activități în aer liber să alegeți

3. paraşutism - un sport foarte extrem. Merită să încercați pe cei care sunt obosiți și căutați fiori. Este un tip de odihnă luminos și memorabil pentru viață.

odihnă activă neobișnuită

scufundare. A se vedea frumusețea lumii subacvatice nu numai pe oceane și mări. Râul și mediul subacvatic al lacului este, de asemenea, destul de interesant și atractiv.

vacanță activă ceea ce este

plutărie. Pentru iubitorii extreme, coborârea se potrivește perfectpe râurile montane pe bărci gonflabile, cu toate acestea, nu se recomandă să plutească independent în apele furtunoase - există firme speciale care oferă instructori experimentați și organizează o odihnă sigură.

activități în aer liber3

ATV-ul de echitatie. Acest tip de divertisment se va potrivi celor care au ajuns la maturitate, cu faptul că nu este necesară dreptul de a merge pe această formă extremă de transport.

activități în aer liber4

Călătorii cu snowmobilul. Alternativa de iarnă la ATV este călătoria cu snowmobile. Admirați frumusețea de iarnă poate fi cu un instructor sau fără, în funcție de disponibilitatea de competențe și mijloace.

concediu activ de familie

Relaxare activă neobișnuită

Activitățile neobișnuite sunt orientate mai multpe oameni care doresc să simtă gustul vieții și să înțeleagă de ce au nevoie de ea deloc. Mulți sunt în căutarea unor surse de impresii suplimentare sau radicale noi și adrenalină, cineva aduce un omagiu modului. Oricum, dar tipurile de activități în aer liber oferite mai jos, vă vor mulțumi multor fani de toate neobișnuite, interesante și interesante.

Tunelul tunelului. Ce vacanță activă de ales - încercațipentru a zbura într-un tunel de vânt. Acest tip de recreere este nou și cel mai puțin sigur. Înainte de zbor veți fi antrenați și veți primi echipament special. În special, în timpul întregii sesiuni de zbor vor fi instructorii din apropiere.

pericolele de recreere activa

speologie. Un nou tip de recreere pentru iubitorii de munteeste de a explora peșterile. În special atrași de fani pentru a se odihni activ în peșteri cu lacuri, care nu pot fi comparate cu nimic din frumusețea lor.

odihnă activă5

Safari. Acest tip este considerat a fi exotic, dar înlatitudinile noastre sunt locuri pentru safari care vor oferi să se bucure de viața animalelor sălbatice în habitatul lor natural. Apropo, pentru asta nu este necesar să vânați, așa cum mulți oameni cred în mod eronat.

activități în aer liber2

Aerul balon cu aer cald. Această divertisment, deși costisitoare, dar merită. Mulți oameni visează să vadă pământul dintr-o vedere de pasăre, dar nu toată lumea are curajul să o facă.

odihnă activă1