Cine a inventat bicicleta

"Nu reinventați roata!" - cu siguranță că ați auzit acest lucruși chiar chiar să o pronunțe. Când spun acest lucru, ei doresc, de obicei, să sublinieze simplitatea cazului, atunci când orice abatere complică doar, dar în nici un caz nu accelerează procesul său. Dar, paradoxal, știm foarte puțin despre invenția unei biciclete. De exemplu, știi, în ce an au inventat o bicicletă? Cel mai probabil nu. Și cine a inventat prima bicicletă? De asemenea, nu știu? Apoi articolul nostru este pentru tine!

Așa cum se spune într-o poveste faimoasă,nu este niciodată prea târziu să înveți. Și nu este o rușine să nu știi ceva, este rușinos să nu vrei să înveți ceva nou. Prin urmare, vom vorbi despre un dispozitiv foarte simplu și foarte complicat - o bicicletă.

Cine a inventat primul bicicleta?

Ne grăbim imediat să dezvăluim un mit comun. Bicicleta a fost inventată nu de Leonardo da Vinci. Desenul celebru, despre care se presupune că aparține perii lui Leonardo, de fapt nu este.

De asemenea, nu a existat nici o confirmare a legendei că bicicleta a fost inventată de țăranul Artamonov și că este încă ținut într-unul din muzeele lui Nizhny Tagil.

De fapt, bicicleta, în sensul modern al cuvântului, nu a fost inventată imediat. Perfecțiunea lui a fost de cel puțin 3 etape.

În 1817, profesorul german Baron Carl vonDrez a inventat ceva de genul unui scuter. Acesta a constat din două roți și a fost numit "Masina de mers pe jos". Și mai târziu, compatrioții au numit acest scuter un cărucior (în cinstea inventatorului Dreza). În 1818, Baron Karl von Dres și-a patentat invenția. Când au aflat despre scuter în Marea Britanie, el a fost poreclit "dandy-chorz". În 1839-1840, într-un mic oraș din sudul Scoției, fierarul Kirkpatrick Macmillan a perfecționat mașina de mers pe jos, adăugând pedale și o șa. Bicicleta lui McMillan era foarte asemănătoare unei biciclete moderne. Pedalele au trebuit să fie împinse, ele, la rândul lor, au rotit roata din spate, iar partea din față a putut fi rotită cu ajutorul volanului. Din motive necunoscute, invenția lui Kirkpatrick Macmillan a rămas puțin cunoscută și a fost uitată în curând despre el.

În 1862, Pierre Lalman a decis să adauge la "dandy"chorus "(Pierre nu știa nimic despre invenția lui Macmillan). Și în 1863 și-a dat seama de ideea lui. Multe dintre produsele sale sunt considerate prima bicicletă din lume, iar Lalman, respectiv, creatorul primei biciclete.

Întrebarea ta "Cine a inventat prima bicicletă?" invariabil generează un altul, nu mai puțin interesant„Când a fost inventat?“ Inventie Anul bicicletei poate fi considerată și 1817, anul a fost inventat o „mașină pentru mersul pe jos“, și 1840, și 1862. Dar există o dată asociată cu invenția, o bicicletă - în 1866, atunci când bicicleta Lalmana a fost patentat.

De atunci, bicicleta se îmbunătățește cu fiecarean. Materialele de la care a fost fabricată bicicleta, designul în sine și diametrele și rapoartele dimensiunilor roților s-au schimbat. Cu toate acestea, o bicicletă în esență modernă nu este mult diferită de bicicleta Lalman.

Unde au inventat bicicleta?

Dacă presupunem că prima bicicletă a fost inventată de PierreLalman, locul de naștere al bicicletei este Franța. Cu toate acestea, germanii obișnuiau să creadă că bicicleta a fost inventată în patria lor. În parte, acest lucru este valabil și pentru că, dacă nu pentru invenția baronului Carl von Dres, Lalman nu ar fi crezut

De ce reinventați roata?

să o îmbunătățească. </ P>

Dar, de asemenea, despre Scoția, nu ar trebui să uităm. Prototipul bicicletei, proiectat de Kirkpatrick Macmillan, de fapt, nu se deosebea de invenția lui Pierre Lalman.

"De ce să reinventezi roata?"

Această expresie a devenit ferm în vocabularul nostru. Atunci când este pronunțată, ei înseamnă lucrări inutile în crearea unui lucru care a fost cunoscut de multă vreme de toată lumea. Expresii de acest tip sunt folosite în multe țări. Dar, interesant, menționarea unei biciclete este caracteristică numai țărilor post-sovietice. Și de ce avem o asemenea dragoste pentru biciclete?