chistul glandei pineale a creierului

Epifize sau glandă pineală Este o glandă mică situată în regiunecompus al emisferelor cerebrale și legate de sistemul endocrin, reglarea proceselor organismului. Ea este responsabilă pentru producerea hormonului melatonină, care reglează somnul. Chist glanda pineală creier este o formațiune tubular umplut cu lichid, care este format într-unul din lobii prostatei. chist glanda pineală - o tumora benigna, care nu se dezvoltă într-o tumoare malignă.

Cauzele chistului glandei pineale

Această boală este destul de rară șise observă la aproximativ 1,5% din numărul total de pacienți cu boală cerebrală. Cauzele chisturilor glandei pineale nu sunt stabilite exact. Cele mai probabile cauze includ congestia canalului de scurgere, în care fluxul fluidului produs din glandă este blocat și începe să se acumuleze. O altă cauză poate fi înfrângerea glandei de către echinococ, care provoacă apariția chisturilor parazitare în diverse organe.

Simptomele chistului glandei pineale

De obicei, mai ales dacă chistul este pinealglanda este mică, nu se manifestă în niciun fel și nu se observă simptome specifice. Cel mai adesea, chistul este detectat accidental, atunci când efectuați o scanare RMN sau CT a creierului din alte motive. Cu toate acestea, în unele cazuri, chistul poate fi luat pentru o tumoră mai gravă pe creier, ceea ce implică un tratament incorect.

Dacă chistul glandei pineale este suficient de mare, atunci se observă o serie de simptome comune:

  • dureri de cap bruscă;
  • greață și vărsături;
  • diminuarea percepției vizuale (dubla viziune);
  • lipsa de coordonare;
  • hidrocefalie datorită comprimării chistului canalului și tulburării circulației fluidului cefalorahidian.

Gravitatea simptomelor depinde numai de mărimea chistului și de presiunea pe care o exercită asupra zonelor adiacente ale creierului.

Tratamentul chistului tiroidian

chistul simptomelor glandelor pineale

Dacă chistul este mic și nu crește în dimensiune, atunci,ca regulă, nu necesită tratament specific și nici tratament medicamentos. Excepția este chistul parazitar, care la început este bine influențat de medicamente speciale. Cu o mărime mare a chistului și un tratament simptomatic sever se presupune că este exclusiv chirurgical.

Chistul parazitar este tratat întotdeauna. Din alte motive pentru apariția acesteia și absența indicațiilor pentru intervenții chirurgicale, se efectuează o anchetă o dată pe an pentru a vă asigura că chistul nu crește.

</ Br>