hemoragie hemoragică

Hemoragie hemoragică Este o revărsare în zona lumenului mareluicantitatea de sânge. Cel mai adesea sângele vine în forma lichidă obișnuită, dar, în unele cazuri, are impurități de flegm. Aceasta este o condiție foarte periculoasă, deoarece poate duce la obstrucția bronșică și la permeabilitatea căilor respiratorii.

Cauzele hemoragiei pulmonare

Motivele care provoacă apariția hemoragiei pulmonare sunt multe. În mai mult de 65% din apariția acestei afecțiuni, tuberculoza plămânilor este de vină. De asemenea, există o hemoragie pulmonară la:

 • bronșită;
 • pneumonie cronică;
 • bronșiectazie;
 • gangrena sau abcesul pulmonar;
 • pnevmoskleroze.

Deseori cauzele acestor sângerări sunttumori pulmonare maligne, leziuni parazitare, pneumoconioză și intervenții chirurgicale la nivelul bronhiilor și plămânilor. Poate provoca apariția acestei afecțiuni și leziuni grave ale pieptului, cum ar fi o fractură a coastelor.

Pe lângă bolile sistemului respirator, pot apărea hemoragii pulmonare cu boli ale vaselor sanguine și inimii: cu stenoză mitrală, infarct miocardic sau hipertensiune arterială.

Simptomele hemoragiei pulmonare

Cel mai adesea, începe hemoragia pulmonarăhemoptizie. Tusea poate fi cu stacojiu de sputa sau cu stacojiu închis, cu posibilitatea de sânge și prin nas. Sângele în acest caz poate fi spumos și coagularea nu se va produce.

Semnele de hemoragie pulmonară includ apariția unei tuse uscată persistentă puternică și o senzație de gură sau gâlhărie în gât. Pacientul poate avea de asemenea:

 • o senzație de arsură în piept (de obicei pe partea leziunii);
 • slăbiciune;
 • cea mai puternică paloare a feței;
 • scăderea tensiunii arteriale;
 • răceală lipicioasă la rece;
 • tahicardie;
 • amețeli.

Simptomele frecvente de hemoragie pulmonară sunt, de asemenea, dificultăți de respirație, tinitus, vărsături.

Primul ajutor pentru hemoragie pulmonară

Când apare hemoragia pulmonară, pacientul are nevoie de asistență medicală de urgență și spitalizare. Dar, dacă ați fost lângă victimă, atunci înainte de sosirea medicilor este:

 1. Acordați-i pace totală fizică.
 2. Îndepărtați hainele care fac dificilă respirația.
 3. Ajută-l să ia o jumătate poziție verticală (de preferință, cu o pantă spre partea afectată, astfel încât sângele nu a fost inclus într-un plămân sănătos).
 4. Aplicați o compresă rece pe pieptul pacientului.

Asistența pentru hemoragia pulmonară ar trebui să fie nu numai fizică, ci și psihologică. Încercați să liniștiți pacientul. Stresul emoțional excesiv poate agrava situația.

Este nevalid în această stare foarte multvorbi și de a muta, mânca sau bea lichidul sub orice formă. In timpul primului tratament de ajutor de hemoragie pulmonara absolut nu se poate face o baie fierbinte sau duș, băncile pun, muștar sau alte comprese calde, mai ales în zona pieptului.

Tratamentul hemoragiei pulmonare

Tratați hemoragia pulmonară numai în spital. Pacientul trebuie să fie întotdeauna într-o poziție semi-așezată sau în poziție ascunsă.

asistență cu hemoragie pulmonară

Pentru tratament, prescrieți întotdeauna medicamente care suntfavorizează coagularea sângelui. Dacă este posibil, vasul de sângerare este presat cu un tampon special cu acid epsilon-aminocaproic sau adrenalină. Pacientului i se arată, de asemenea, transfuzia de sânge, dispozitivele hemostatice, glucoza și clorura de calciu.</ P>

Tratamentul hemoragiei pulmonare trebuie să fie întotdeaunabazată pe eliminarea nu numai alocării sângelui, ci și a motivelor apariției acestuia. Dacă apariția acestei afecțiuni a provocat infecția, utilizați agenți antibacterieni și antihelmintici și dacă cauza este o tumoare, un corp străin sau un anevrism, aceasta este îndepărtată.