calus

După o fractură în procesul de fuziune osoasăexistă o tumoare numită calus. Este foarte important să determinați în timp vindecarea și dezvoltarea greșită a acestei patologii, deoarece poate, în plus față de durere, să provoace multe probleme.

Principiul formării de calus

Formarea calusului osos la o fractură esteEste un fenomen destul de comun și nu necesită nicio intervenție până la un anumit timp. Acest lucru se datorează faptului că, datorită ingerării osului deteriorat, această formare indică vindecarea și formarea țesutului osos. Cu calea corectă și de succes a acestui proces, calusul, în cele din urmă, ar trebui să se dizolve. În prima săptămână după fractură, se formează un calus provizoriu și, puțin mai târziu, un țesut osteoid. Acesta, la rândul său, este capabil să se transforme atât în ​​țesut cartilaginos, cât și în țesutul osos. În viitor, din celulele periostului și endostazei, calusul osos se formează direct.

Foarte des se produce formarea calusului ososdupă o fractură a claviculei și însoțită de senzații neplăcute și dureroase, precum și de modificări ale osului în sine. De obicei, apare în intervalul 1-1,5 luni și când clavicula splicată se dizolvă. Dar există cazuri când o astfel de formare patogenă este excesivă și necesită un tratament imediat.

Unul dintre exemplele cele mai izbitoare ale acestui fapt este consecințelerinoplastie. Acum, foarte des, oamenii se adresează chirurgiei plastice, care ajută la schimbarea structurii nasului. Ca urmare a acestei proceduri, cusătura osului nazal este graduală. În zece cazuri de o sută de rinoplastie apare un calus. Acest proces este, de asemenea, destul de normal, ca și în cazul oricărei alte fuziuni. Formarea acestuia poate să apară în 3 luni, după care - va crește în țesutul osos. Dar formarea de calusuri în acest caz poate neglija întreaga esență a operației.

Este de remarcat faptul că calusul osos pe raze X apare ca o zonă ușor întunecată, deși există cazuri în care este dificil de determinat.

Tratamentul necesar pentru calus

În cele mai multe cazuri, acest porumb nu este detectat,mai ales atunci când ea nu deranjează deloc. Dar cu durere, ei fac un anumit tratament pentru a le elimina. Dacă o astfel de educație a apărut după rinoplastie, atunci singura opțiune este îndepărtarea chirurgicală.

Tratamentul calusului osos în caz de fractură include următoarele măsuri:

  1. Fixați cornurile și relaxați-vă activitatea fizică.
  2. Protejați locul rănirii de modificările de temperatură.
  3. Desemnarea fizioterapiei.
  4. Recomandați alimente speciale.

Dacă vorbim de fizioterapie specialăprocedurile, încălzirea zonei problematice (termoterapia) joacă un rol important aici. Nu mai puțin eficace este electroforeza, care ajută la combaterea unor astfel de creșteri nedorite. Utilizarea magnetoterapiei afectează favorabil tratamentul și scurtează procesul de vindecare.

Ca remedii folclorice se folosesc loțiuni și comprese din decoctul unor astfel de plante medicinale, cum ar fi:

  • musetel;
  • galbenele;
  • sunătoare.

Are un efect liniștitor și relaxant

tratamentul cu calusul oaselor

următoarea compresie:</ P>
  1. Într-o jumătate de cană de decoct de mușețel, adăugați o lingură de oțet de cidru de mere, sifon și puțină apă fierbinte.
  2. Îndepărtați o cârpă curată cu această soluție și acoperiți locul care vă deranjează.
  3. Păstrați o oră.

Dacă metodele de tratament de mai sus nu aducameliorarea corespunzătoare și resorbția calusului, pot fi prescrise intervenții chirurgicale. Deși, în practică, această intervenție este foarte prudentă, deoarece pot exista leziuni ale osului.