Hematom - tratament

Mulți oameni cred că vânătăi și vânătăi sunt același lucru. Într-adevăr, uneori seamănă foarte asemănător. Dar consecințele pentru hematom și vânătăi sunt semnificativ diferite.

Hematomul este acumularea de sânge sub piele înrezultat al deteriorării țesuturilor moi. Cel mai adesea apare din lovituri și vânătăi, în timpul cărora se produce ruptura vaselor de sânge. Uneori cauza hematomului poate fi traumatism, dislocare, fractură. În funcție de gradul de deteriorare, există un hematom subcutanat sau un hematom al organelor interne.

Puteți determina hematomul cu ajutorul unui radiograf,ultrasunete sau examen endoscopic. Dar chiar și fără aceste proceduri, hematomul poate fi recunoscut prin următoarele simptome: durere, umflături, nereguli în funcționarea mușchilor, temperatură.

Dintre cele mai periculoase soiuri de hematoame, putem distinge următoarele:

  1. Brain hematom sau hematom intracerebral. Determinați hematomul utilizând un studiu tomografic al capului. Cel mai adesea apare în lobii temporali și frontali ai creierului.
  2. Hematom subdural. Se întâmplă între solid și arahnoidalcochilii ale creierului. Acest tip de hematom este considerat cel mai periculos, deoarece duce la cele mai mari încălcări ale activității creierului uman. Cel mai adesea apare la persoanele mai în vârstă de 60 de ani.
  3. Hematomul epidural. Este un cheag de sânge sub suprafața craniului, în spațiul epidural.
  4. Hematomul retrochorrial. Apare la femeile gravide în timpul respingeriioul fetal de la corion. În acest moment, se formează o cavitate, care este umplută cu sânge coagulat. Simptomele hematomului retrochorator sunt descărcări maronii. Hematomul retrochorrial este un fenomen destul de periculos, deoarece poate duce la avort spontan.

Tratamentul hematomului

Tratamentul hematomului variază în funcție de varietatea sa. Cu un hematom pe față sau sub ochi, ar trebui să puneți cât mai curând un obiect rece în locul deteriorat. Această procedură îngustă vasele de sânge și împiedică răspândirea sângelui. Astfel, este posibil să se prevină apariția hematoamelor mari.

Cu un hematom pe picior, cel mai bun remediu estebandaj strâns. În cazul unui hematom mare, sângele este aspirat în condiții clinice. După aceasta se aplică un bandaj sub presiune în zona afectată. După un timp, apare resorbția hematomului. Dacă starea nu se ameliorează sau există un abces, este necesară o intervenție medicală urgentă.

Tratamentul hematomului intracerebral este de a menține presiunea intracraniană normală și procedurile fiziologice.

Atunci când apare un hematom epidural sau subdural, este necesară o spitalizare urgentă și eliminarea hematomului. După aceea, sunt prescrise tratamentul medicamentos și, de asemenea, procedurile fiziologice.

Cum să tratezi un hematom retroviu, îi vei spune doar medicului. Originea ei

Cum se trateaza hematomul

individual pentru fiecare femeie. Când este tratată, este important, cât mai curând posibil, să opriți creșterea hematomului. În plus față de medicamentele de bază, încercați să creșteți aportul de vitamina E - îmbunătățește coagulabilitatea sângelui. </ P>

Diverse metode oferă tratamentul popular al hematoamelor - loțiuni de la decocția frunzelor mamei-mamă-mamă, ceaiul Labrador, mumiile.

Cu un hematom mic, puteți ușorpentru a face față și acasă. Până în prezent, există multe medicamente și unguente din hematom. Acțiunea lor vizează eliminarea umflăturilor și a durerii. Tratamentul la timp vă va permite să scăpați de hematom cât mai curând posibil.