Sindromul Goodpaste

Această boală se numește pneumonia hemoragicănefrită, hemoragie pulmonară sau hemosideroză idiopatică. Numele său real este sindromul Goodpasture. Aceasta este o boală foarte rară care afectează o persoană pe milion. Și totuși trebuie să știți despre trăsăturile, simptomele și metodele sale de tratament.

Principalele cauze și simptome ale sindromului Goodpasture

Aceasta este o boală autoimună complexă asociată cutulburări și leziuni ale membranelor bazale ale alveolelor pulmonare. Mai clar, sindromul se dezvoltă la persoanele cu imunitate slabă și se caracterizează prin hemoragie pulmonară. S-a diagnosticat sindromul Goodpasture rar și majoritatea bolnavilor - tineri. Boala preferă bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Lucrări și rezumate științifice privind sindromul Goodpastureau fost scrise multe, dar niciun om de știință nu a reușit până acum să identifice cauza bolii. Se știe cu certitudine că sindromul se bazează pe formarea de anticorpi specifici, care, la rândul lor, afectează procesele chimice complexe din organism. Toate acestea, ca urmare, provoacă leziuni ale peretelui vascular.

Există sugestii că sindromul Goodpasture poatesă fie cauzate de infecții virale sau bacteriene (cum ar fi, de exemplu, virusul gripal). În plus, factorii externi pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra sistemului imunitar. După cum a demonstrat practica, fumătorii din hemoragia intrapulmonară suferă mai des. Pericolele și persoanele care lucrează în spații cu un mediu chimic agresiv, precum și persoanele care iau anumite medicamente sunt expuse.

Argumentând despre cauzele bolii, nu trebuie să uitămpredispoziție genetică, deși în cazul sindromului Goodpasture această versiune ar putea fi eronată. Și unii experți și cred că boala se dezvoltă pe fondul hipotermiei regulate.

Primele simptome ale sindromului Goodpasture sunt foartecare amintește de manifestările patologiilor pulmonare tradiționale. Principala caracteristică distinctivă este dezvoltarea mai rapidă. Spre deosebire de frigul obișnuit, sindromul Goodpasture de la stadiul inițial până la cea mai neglijată poate dura mai multe zile.

Principalele manifestări ale bolii includ:

  • hemoptizie (uneori vene de sânge sunt vizibile în spută, câteodată cheaguri de sânge mici sunt expectorate);
  • slăbiciune;
  • pierderea capacității juridice;
  • dificultăți de respirație;
  • senzații neplăcute în piept;
  • o scădere accentuată a greutății corporale;
  • febră;
  • dezvoltarea insuficienței renale;
  • o scădere a hemoglobinei.

Diagnosticul și tratamentul sindromului Goodpasture

Dacă nu acordați atenție sindromului Goodpasture,atunci boala poate duce la moarte. Pentru a evita tratamentul prelungit și prea complicat, cu primele suspiciuni este de dorit să consultați un specialist. diagnostica

Sindromul de tratament Goodpasture

sindromul se poate datora unei examinări complete.</ P>

În sângele pacientului, studiul va fi capabil să determineprezența anticorpilor specifici. În plus, suspiciunea poate determina scăderea hemoglobinei și creșterea nivelului de globule roșii. În analiza generală a sângelui pe sindromul Goodpasture indică o cantitate mare de proteine. Pe roentgenograma, locurile de inflamație sunt vizibile.

Tratamentul sindromului Goodpacers, chiar și la începutul tratamentuluietapele trebuie să fie intense. De obicei, cursul de tratament include medicamente hormonale și istiostatice. Unii pacienți trebuie să demonstreze terapia de substituție - transfuzia masei plasmatice și a eritrocitelor. Dacă sindromul provoacă o funcție renală redusă, poate fi necesară dializa și, uneori, chiar un transplant.