distrofia corneei

distrofie corneană Sunt boli ereditare care nu aucaracterul inflamator, în care transparența corneei ochiului scade. Există diverse forme de distrofie, care depind de viteza pierderii vederii, de natura afectării țesutului și de gradul de deteriorare a funcției vizuale.

La sfârșitul secolului al XX-lea, odată cu dezvoltarea geneticii, oamenii de știință au putut determina care gene sau cromozomi sunt responsabile pentru o formă de distrofie corneană.

În cazuri mai rare, distrofia corneană poate apărea sub influența substanțelor chimice, datorită leziunilor oculare sau după ce suferă de boli infecțioase și de procese inflamatorii.

Natura distrofiei oculare poate fi, de asemenea, de natură autoimună, care nu contrazice noțiunea că natura distrofiei corneene este ereditară.

Clasificarea distrofiei corneene

În funcție de locul în care au apărut modificările distrofice, boala este împărțită în trei grupe:

 1. Distrofie endothelială a corneei - Se referă la degenerarea minoruluiMeesmana epiteliale bazale distrofia membranei epiteliului caracteristic care constă în eșecul funcțiilor de barieră celulele epiteliale ale reglabile.
 2. Distrofie endotelială epitelială a corneei - Aceasta include distrofia lui Fuchs, distrofia endotelială ereditară, distrofia polimorfă posterioară.
 3. Tendința distrofiei corneene - turbiditatea superficială a ochilor, care are o afectare semnificativă a funcției vizuale.

Simptome ale distrofiei corneene

Deoarece boala este predominantereditar, se manifestă la o vârstă destul de fragedă - aproximativ 10 ani, dar în absența bolii la această vârstă și în prezența unor anumite gene, se poate manifesta oricând până la 40 de ani.

Simptomele distrofiei corneene sunt aceleași pentru toate tipurile de simptome:

 • senzația de corp străin în ochi, durerea cu clipire și tensiunea viziunii; acest lucru se datorează înfrângerii corneei;
 • fotofobie;
 • ochii umezi;
 • roșeața ochilor;
 • reducerea vederii datorită edemului corneei și încălcarea transparenței sale.

Tratamentul distrofiei corneene

Dacă distrofia ochiului este cauzată de geneticăcauze, atunci tratamentul este simptomatic. Este imposibil să schimbăm datele ereditare și, prin urmare, obiectivul principal este protejarea corneei, ameliorarea inflamației, reducerea iritării și disconfortului pacientului.

tratamentul distrofiei corneene

Pentru aceasta, terapia locală este utilizată sub formă de picături și unguente pentru ochi. Complexele de vitamine pentru ochi care îmbunătățesc trofismul țesuturilor sunt, de asemenea, utilizate cu succes:

 • emoksipin;
 • taufon;
 • Solkoseril.

În plus față de aceste medicamente, medicii prescriu vitamine pentru ochii Complexului de Luteină pentru ingestie.

Împreună cu aceasta, procedurile de fizioterapie sunt benefice.

Tratamentul conservator nu asigură recuperarea 100%. Acest lucru poate fi realizat printr-un transplant prin cornee.