disfuncții ovariene

Disfuncția ovariană este o tulburare gravăsistemul reproductiv al unei femei, consecința căruia pot fi diferite boli, până la oncologie și infertilitate. Observând simptomele disfuncției ovariene, o femeie trebuie să viziteze un specialist pentru a identifica cauza modificărilor ciclului menstrual și să urmeze cursul corespunzător de tratament.

Cum se trateaza disfunctia ovariana?

Tipul de tratament pentru disfuncții este determinat de medic pe baza datelor obținute în timpul anchetei.

Un studiu complet sugerează:

  • examen ginecologic;
  • eliberarea frotiului;
  • livrarea de sânge și urină;
  • ecografie pelvină;
  • examinarea glandei tiroide și a glandelor suprarenale;
  • dacă este necesar, RMN și EEG.

Analizele ajută la stabilirea adevăratei cauze a anomaliilor ovarelor și, ulterior, tratamentul va avea ca scop eliminarea cauzei și recuperarea treptată a funcțiilor ovariene.

Cum este tratată forma ușoară a disfuncției ovariene?

În caz de boală ușoară, tratamentulse efectuează pe bază de ambulatoriu. Femeile sunt alese medicamente hormonale care refac ciclul și vitaminele prescrise pentru a îmbunătăți starea generală a corpului și pentru a îmbunătăți imunitatea. La discreția medicului, pot fi prescrise proceduri fizioterapeutice.

Dacă femeile au avut menstruație, lungimeamai mult de o săptămână, cu o pierdere de sânge care depășește norma, în plus, medicamentele prescrise care vizează restabilirea cursului obișnuit al menstruației.

Cum de a vindeca disfuncțiile ovarelor?

cum este tratată disfuncția ovariană

În forme mai severe, însoțite dehemoragia, tratamentul este pe termen lung și se desfășoară într-un spital. Mai întâi, când disfuncțiile ovarelor sunt prescrise medicamente care opresc sângerarea. Dacă sunt detectate inflamații sau orice tip de STD la femei, ele sunt tratate în mod necesar. Toate medicamentele sunt prescrise de un specialist.

La fel ca în forma ușoară a bolii,terapia hormonală este utilizată pentru a restabili ciclul. Dacă tratamentul nu dă rezultatul dorit, se efectuează o examinare histologică suplimentară. Pentru aceasta, cavitatea uterină este răzuită.

În viitor, pentru a restabili complet ciclul șiprevenirea disfuncției ovarelor, proceduri fizioterapeutice, consumul de vitamine și medicamente care cresc imunitatea și contraceptive orale. Acestea din urmă restabilește ciclul, deci trebuie să bea, chiar dacă femeia nu are o viață sexuală.

Ca profilactic pentru disfuncțiile ovariene, se utilizează progesteron, pe care femeile îl iau în a doua jumătate a ciclului, de la a 16-a până la a 26-a zi.

Femeile cu disfuncție ovariană, după ce au trecut cursul tratamentului, sunt contraindicate unui dispozitiv intrauterin.

Abilitatea de a concepe la femeile cu disfuncții ovariene are loc în decurs de șase luni, după ce ciclul sa recuperat.

Tratamentul disfuncției ovariene cu remedii folclorice

Decoji de ierburi pentru ingestie și ca aciziDe asemenea, poate fi folosită și soluția de spumare pentru această tulburare a sistemului reproducător. Înainte de a continua tratamentul disfuncției ovariene cu ierburi, trebuie să consultați un specialist și să luați în considerare posibilele contraindicații.

Cu disfuncții ale medicamentelor folclorice ale ovarelorsunt eficiente, dar numai în cadrul tratamentului pe termen lung. În medie, durează aproximativ 8-12 luni. Dacă încetați să luați ierburi înainte de termenul limită, dar cu îmbunătățirea, boala se poate reveni din nou. După terminarea cursului complet al tratamentului cu plante medicinale, trebuie să luați supă pentru prevenirea disfuncției ovariene de 1-2 ori pe an.

Decocții pentru administrare orală

  1. Pentru a face decoctul, folosim colecția de plante: mușețel, șarpe, imortel, câine trandafir, coacăz, menta, mămăligă, pelin. Toate plantele iau 1 lingura. lingură. Din compoziția rezultată luăm 2 linguri. lingură de colectare și se toarnă-le 1 litru de apă clocotită. Gatiti supa la foc mic intr-un castron cu capacul inchis timp de 10 minute. Se toarnă bulionul în termos și se insistă timp de 8 până la 10 ore. Beți băutură gata preparată de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese. La un moment dat bem o jumătate de pahar. Durata decoctării este de 3 - 4 luni, apoi se face o pauză de două săptămâni și se repetă cursul. În cursul repetat al tratamentului, în colecție, schimbăm câteva ingrediente pentru următoarele: viburnum, trifoi dulce, urzică, hamei sau trifoi.
  2. Noi luăm în egală măsură mama și mama vitregădulce trifoi, amestecat, primim o colecție de plante medicinale. Un pahar de apă clocotită se toarnă 1 lingură. lingură de colectare, gătiți pe o baie de apă timp de 10 minute. Luăm oral pe o lingură de masă de 3 - 5 ori pe zi. Cursul de tratament este de două săptămâni, după care se face o pauză similară.

injectarea

tratamentul pe bază de plante cu disfuncție ovariană

Duse cu ierburi pentru disfuncția ovarelorse efectuează de 2-3 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Temperatura vărsurilor pentru dus trebuie să fie de 36 de grade, treptat, este mărită la 45 de grade. Supa este filtrată și turnată într-o cană curată.

Dusarea se face noaptea înainte de culcare. În timpul procedurii, pelvisul trebuie să fie ridicat în sus, în timp ce vă odihniți cu mâna în baie.

  1. Luăm în egală măsură trifoi și o mie de mii. Un pahar de apă clocotită se toarnă o lingură de colecție și se insistă o oră.
  2. Frunze de afine, pre-cotlet, se toarnă un pahar de apă clocotită și insistă o jumătate de oră.