vulvitis simptome

Probleme ginecologice până în prezentsunt una dintre cele mai frecvente boli la femei, unele dintre ele în formă neglijată duc la consecințe triste. De aceea este atât de important să recunoaștem cât de curând posibil boala și să o tratăm. Din nefericire, multe persoane din sexul echitabil nu au luat regula pentru a vizita ginecologul cel puțin o dată pe an. Ei merg la spital când simptomele bolii se manifestă deja în mod clar în mod clar și provoacă disconfort. Dintre procesele patologice ginecologice, vulvita, adică inflamația vulvei sau a membranei mucoase a organelor genitale externe, este destul de comună. Acestea includ labiile mari și mici, pubisul, clitorisul, precum și vestibulul vaginului.

Cauzele vulvitei

În general, principalele motive pentru vulvită sunt:

  • viruși, ciuperci, bacterii patogene (streptococi, stafilococ, Trichomonas, chlamydia, E. coli, etc.);
  • haine apropiate;
  • boli comune (diabet, deficit de vitamina, alergie);
  • Nerespectarea regulilor de igienă personală;
  • traume în zona genitală externă (abraziuni, fisuri, zgârieturi).

Inflamația vulvei este cea mai frecventă înfete la 10-12 ani, ceea ce se explică prin particularitățile fiziologiei lor. Datorită detergenților agresivi, lenjeriei înguste, obezității la organele genitale externe ale copiilor, se dezvoltă o vulvită atopică. Pentru a conduce ARVI frecvent din cauza forțelor de protecție scăzute ale unui organism al fetei. Această boală este, de asemenea, frecventă la femei după 50 de ani. Datorită subțiere a mucoasei, mediul alcalin al vaginului, ele sunt afectate de așa numita vulvită atrofică. Destul de des, femeile suferă de astfel de vulvită în timpul sarcinii. Acest lucru se explică prin faptul că organismul viitoarei mame este slăbit din cauza restructurării hormonale și fiziologice, ceea ce duce la activarea activității fungiilor și bacteriilor.

Simptomele vulvitei

Vulvita la femei este împărțită în două principaleforme - cronice și acute. Cu vulvita acuta, femeile observa imediat o senzație puternică de mâncărime și arsură în perineu, ceea ce le provoacă cel mai mare disconfort. În plus, atunci când se urinează sau se dă un duș, poate apărea durere în zona organelor genitale externe. Acestea se agravează în timpul mersului datorită frecarii.

De asemenea, există hiperemie, care este înroșirea,și umflarea mucoasei vulvare. În dimensiuni, clitorisul este lărgit, iar suprafața labiilor mici are un aspect granular. Aici și acolo pe perineu pot fi chiar răni mici, care sunt rezultatul zgârieturilor din cauza mâncării severe. În cazurile severe și inflamația neglijată, vulvita manifestă o stare generală de slăbiciune și slăbiciune. În plus, boala este însoțită de o creștere a ganglionilor limfatici inghinali, precum și o creștere a temperaturii corpului la 37-37,5 ° C

În plus, cu boala, aspectulvaginale și raiduri la nivelul labiilor. De exemplu, cu vulvita candidoasă, se găsesc extracte de lapte albe, cu coajă abundentă, cu un miros acid, care irită puternic mucusul. La particularitățile sale pot fi atribuite și apariția unui film alb între labiile mici. Cu o vulvită bacteriană provocată de agenți patogeni, labiile sunt acoperite cu descărcare gri-purulentă sau galben-verde cu miros neplăcut. ce

vulvită la femei

se referă la o vulvită alergică, care este rezultatul unui săpun sau pulbere necorespunzătoare, haine din țesut sintetic, după care nu se observă emisii neobișnuite.</ P>

În cazul în care inflamația vulvei nu este tratată carezultă că boala intră într-o formă cronică. În cazul vulvitelor cronice, femeile au periodic mâncărime și arsuri, mai ales atunci când fac sex.

La cea mai mică apariție a simptomelor suspecte, o femeie trebuie să consulte un ginecolog. Pe baza examinării, precum și a frotiurilor pentru teste bacteriologice și bacterioscopice, se va prescrie un tratament.