frotiuri în ginecologie

O frotiu este una dintre principalele metodecercetarea de laborator utilizată în ginecologie. Cu ajutorul acestuia, puteți identifica diverse boli ginecologice: aftoasă, vaginită bacteriană, vaginită, tumori cervicale etc.

Cum se efectuează o frotiu ginecologic?

Pregătirea unui frotiu este simplăo procedură în care medicul scrape direct de pe mucoasa genitalului intern (cervix, vagin, canal cervical al uterului) și apoi se studiază cu un microscop.

Tipuri de frotiuri din ginecologie

Există 2 tipuri principale de frotiuri, care sunt folosite și în ginecologie, microbiologie și citologie.

Primul este de a studia microorganismele prezente în frotiu, iar al doilea contribuie la studiul țesuturilor cervicale, dintre care unele au fost luate cu un frotiu.

Un frotiu asupra florei este aexamen microscopic, al cărui scop este de a determina natura microflorei ginecologice situate în vagin, canalul cervical, uretra. Se efectuează în scopul diagnosticării, precum și al prevenirii bolilor inflamatorii, cel puțin o dată la șase luni.

Ce arată rezultatul?

Stenoza ginecologică arată ceea ce este conținutîn tractul genital al unei femei. În mod normal, frotiul de pe floră conține celule scuamoase ale epiteliului, leucocite, tije gram-pozitive și mucus. În funcție de cât de mult sunt conținute în frotiu, determinați gradul de puritate al vaginului.

Smear pentru citologie (test PAP) - metodaUn studiu care este folosit pentru a diagnostica cancerul de col uterin. Evaluează dimensiunea, forma, numărul de celule din frotiu. Acest lucru contribuie la depistarea precoce a cancerului. În cazul detectării în frotiul ginecologic al celulelor oncocitare, se efectuează o biopsie pentru a stabili cu precizie diagnosticul.