Sindromul de abstinență cu dependență

Oamenii care sunt dependenți de oricede substanțe narcotice, mai devreme sau mai târziu sunt expuși la simptome de sevraj - retragere, sindrom de abstinență. Această condiție se formează treptat și cu cât mai multă experiență de dependență de droguri, cu atât mai repede apare acest sindrom. În acest articol, vom examina cum să depășim un sindrom sever de întrerupere și să ajutăm un dependent de droguri să facă față dependenței.

De ce există un sindrom de abstinență narcotică?

Sindromul de abstinență se caracterizează prin prezențasimptome psihopatologice și autonome după încetarea completă sau reducerea semnificativă a dozei de medicament, care a fost luată pentru o lungă perioadă de timp și în concentrații mari. Datorită apariției dependenței, corpul dependentului nu poate funcționa normal, fără substanțele chimice obișnuite, practic toate sistemele din organism sunt perturbate. Prin urmare, apare un sindrom de abstinență severă, în care organismul, așa cum ar fi fost, necesită reaprovizionarea dozei lipsă a medicamentului.

Simptomele bolii:

  • copii diferiți;
  • căscat și strănut, slăbiciune generală, insomnie;
  • convulsii, vărsături;
  • tulburări digestive;
  • dureri musculare, spasme;
  • aritmie;
  • tulburări nervoase și mentale, comportament neliniștit;
  • iritabilitate, agresivitate, neliniște necontrolată de furie.

Tipuri de sindrom de abstinență cu dependență

Clasificarea sindromului de întrerupere se bazează pe tipurimedicamente care au fost luate de pacient. Deci, cea mai lentă dezvoltare și ușor în curent este considerată un sindrom de abstinență în caz de hashism. Se manifestă exclusiv în disconfort psihologic ușor.

Bolile mai rapide se dezvoltă odată cu alcoolul șidependență de stimulente și hipnotice, barbiturice. Cea mai rapidă evoluție și curs dificil sunt sindromul de opium și heroină, dependența de cocaină. Atunci când se rupe în aceste cazuri, nu sunt doar simptome psihopatologice, ci și cele vegetative, și cele severe.

Primul ajutor cu sindromul de abstinență

Cea mai obișnuită greșeală în dorința de a vă ajutasuferind dependenta de droguri - dati-i o doza minima de substanta. Desigur, acest lucru va ușura semnificativ starea lui și chiar vă va permite să percepeți în mod adecvat realitatea din jur, dar problema, ca atare, nu va fi rezolvată. După o vreme, o persoană va avea nevoie de o nouă parte a medicamentului și de dependența pe care nu o va scăpa niciodată.

Mai întâi, cu sindromul de abstinențăeste necesar să solicitați ajutor de la un centru de narcologie specializat. Într-un spital, se va efectua detoxifierea organismului - purificarea completă a tuturor sistemelor corporale de substanțe narcotice și eliminarea simptomelor de otrăvire. Trebuie să fim pregătiți pentru faptul că intervențiile medicale primare vor ajuta cu siguranță să facă față durerii severe și simptomelor cele mai grave, dar nu vor elibera dependența de suferință în timpul abstinenței.

Simptome severe de sevraj

El va trebui să treacă prin această perioadă, astfel încât, la nivel psihologic, să se formeze o înțelegere stabilă a tuturor consecințelor dependenței de droguri.</ P> Urmărirea tratamentului

Cel mai important lucru nu este să opriți tratamentul dupădispariția sindromului de întrerupere. În ciuda simptomelor dureroase de întrerupere și a condiției în timpul sindromului de întrerupere, pofta de droguri nu va dispărea, iar revenirea la medicamente este foarte probabilă. Este necesar să se continue tratamentul după consultarea unui specialist-narcolog în centrul de reabilitare. De asemenea, este de dorit să vizitați un psiholog și să participați la un program de reabilitare socială.