Menopauza și sexul

Mai devreme sau mai târziu începe punctul culminantabsolut toate femeile. Este însoțită de astfel de simptome precum bufeurile, insomnia, dispoziția schimbătoare, iritabilitatea, depresia, durerile de cap. Și cel mai important - dispariția treptată a frumuseții femeilor și încetarea menstruației. Dar după apariția menopauzei, o femeie rămâne o femeie și are nevoie de iubire și sex. Contrar convingerii populare că menopauza și sexul sunt incompatibile, sexul după menopauză este nu numai posibil, ci și necesar! Să ne dăm seama.

Viața sexuală în timpul menopauzei

Cele mai multe femei au o viață sexuală în timpulMenopauza abia se schimba. Întrebarea este, există sex după menopauză, nu. Sexul ocupă cea mai mare parte a vieții lor - conducerea sexuală în această perioadă este mai probabil să crească decât invers. O schimbare a nivelului hormonilor nu afectează dorința sau capacitatea de a ajunge la orgasm, dacă nu există senzații neplăcute. Dimpotrivă, în această perioadă trebuie să vă relaxați și să intrați în gust - sexul după menopauză la femei nu provoacă probleme asociate cu sarcina nedorită. Contrar convingerii populare, cu menopauza, puteți face sex cât de des vrea femeia.

Caracteristicile sexului în timpul menopauzei

Să luăm în considerare momentele privind anumite trăsături ale sexului în timpul menopauzei și căile de rezolvare a acestora:

  1. Se pare că la anumite femei menopauza afectează sexul într-un mod negativ, și al lor dorința sexuală în timpul menopauzei a scăzut. De cele mai multe ori aceasta are o cauză psihologică: femeile cred că incapacitatea de fertilizare le reduce atractivitatea în ochii unui partener. În acest caz, merită să luăm în considerare problema pe de altă parte: ea este mai în vârstă și mai experimentată, își cunoaște corpul, știe să se elibereze în sex, este mult mai adept, care, fără îndoială, este un avantaj imens. În plus, trebuie să țineți cont de impactul pozitiv al sexului asupra menopauzei. Datorită schimbărilor la nivel hormonal, o femeie se confruntă cu perioade de stare proastă sau cade în depresie, iar sexul este un excelent antidepresiv.
  2. Sex în timpul menopauzei

  3. Datorită scăderii nivelului hormonilor în timpul menopauzei modifică elasticitatea și forma vaginului, există uscăciune, iritare. Cu sexul în timpul menopauzei, femeile pot simți arsuri sau dureri. În acest caz, este necesar să se prelungească preludiul, astfel încât vaginul să fie umezit și pregătit pentru copulare. Dacă acest lucru nu vă ajută, utilizați lubrifianți.
  4. Când apare menopauza În mediul vaginal, nivelul alcalinilor crește, ceea ce îl face susceptibil la o varietate de infecții. Această problemă are două soluții: de a folosi un prezervativ în timpul actului sexual sau de a fi supus unui curs de terapie hormonală.